Ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα στα Κύθηρα

Την ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα, ένα κομβικό σημείο των Κηθύρων καθώς οδηγεί στις τουριστικές περιοχές της Παλαιοπόλεως και του Αβλέμωνα, δρομολόγησαν με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, με στόχο την κάλυψη ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, που θα προσδώσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές στο νησί.

Παράλληλα θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε μερικά από τα πιο επισκέψιμα σημεία του νησιού, η οποία είναι δυσχερής για τα μεγάλα οχήματα όπως και τα τουριστικά λεωφορεία. Μάλιστα στο σημείο έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα, τόσο λόγω της στενής χάραξης του γεφυριού (σχήματος S) όσο και λόγω της στενότητας του εύρους του.

Η νέα κατασκευή θα αποτελείται από φορέα ανοίγματος μήκους 29 μέτρων με μικρές διαπλατύνσεις σε μήκος 100 μέτρων εκατέρωθεν της γέφυρας, τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας, διαγράμμιση του οδοστρώματος καθώς και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί