Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης χθες κατά του ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου Magic Seas, υπό σημαία Λιβερίας, που έπλεε στα ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, κατηγορώντας ότι το πλοίο είχε αγκυροβολήσει σε ισραηλινό λιμάνι.
Οι Χούθι στοχοθέτησαν «το πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, το οποίο ανήκει σε μια εταιρεία που παραβίασε την απαγόρευση εισόδου σε λιμάνια στην κατεχόμενη Παλαιστίνη (σ.σ. Ισραήλ)», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί. Η επίθεση έγινε με «δύο drones, πέντε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ και τρία drones», πρόσθεσε.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photο αρχείου: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: Στην Ουάσινγκτον ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
- Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ-Ρούμπιο
- Οδήγηση με μπουφάν και νερό/καφές στο ΙΧ: Τι απαντά το Υπ. Μεταφορών στα σχετικά δημοσιεύματα
- Ο Νετανιάχου συνάντησε τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ
- Η Χαμάς λέει πως θα παραδώσει μια ακόμη σορό ομήρου σήμερα το βράδυ
- Μαριονέτες σε απόγνωση: Πώς αντέδρασε η Κάγια Κάλας στο ταξίδι Πούτιν στην Ε.Ε., vid
- Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Οι πολιτικοί της Ε.Ε. θα κάνουν ό,τι μπορούν για να χαλάσουν τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ»
- Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση «Δούρειος Ίππος – 25»
- Το ΒΙΝΤΕΟ με τη Μελόνι που αναπαρήγαγε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού προς τη Σίνδο- Μέτρα για τις συνέπειες από τη διακοπή της λειτουργίας του Μετρό