Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συμμετάσχει στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, μέσω βιντεοκλήσης.
«Στις 6 και 7 Ιουλίου, το Ρίο ντε Τζανέιρο θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής των BRICS. Την Κυριακή, ο πρόεδρος θα συμμετάσχει στην κύρια σύνοδο ολομέλειας μέσω βιντεοκλήσης», δήλωσε ο Πεσκόφ, όπως αναφέρει το TASS.
Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα υπάρξει επίσης μια άλλη εκδήλωση, την οποία το Κρεμλίνο θα ανακοινώσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Η Βραζιλία θα προεδρεύσει της 17ης Συνόδου Κορυφής των BRICS.
Η ομάδα BRICS ιδρύθηκε το 2006. Το 2011, η Νότια Αφρική εντάχθηκε στην αρχική σύνθεση της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας. Η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος έγιναν πλήρη μέλη την 1η Ιανουαρίου 2024. Η Ινδονησία προσχώρησε επίσης στην ένωση στις 6 Ιανουαρίου 2025.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποθέωσαν τον Τραμπ στην Κνέσετ – Πανηγυρικό το κλίμα
- Ο Νετανιάχου θα συμμετάσχει στην σύνοδο στο Σαρμ ελ Σέιχ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αιγυπτιακής προεδρίας
- Το αμάξι του Μασκ…σε αφρικανική εκδοχή! Επικό βίντεο
- Ακόμα ένα «μάθημα» για αυτόν τον ψεύτικο κόσμο! Τι συμβαίνει στην παρούσα φάση εντός Λωρίδας της Γάζας
- Ανακοίνωση ΥΠΠΟ για τη χθεσινή βλάβη του ανελκυστήρα της Ακρόπολης
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει παραλάβει και τους 20 εν ζωή ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι
- Πέθανε η Άννα Κυριακού, η διάσημη «Μπεμπέκα» από τις «Τρεις χάριτες»
- Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης: Κάθε 6 δευτερόλεπτα χάνεται μία ζωή από επιπλοκές θρόμβων
- Τι διέψευσε η Ρωσία σε σχέση με υποβρύχιό της
- ΥΠΠΟ: Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου