Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συμμετάσχει στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, μέσω βιντεοκλήσης.
«Στις 6 και 7 Ιουλίου, το Ρίο ντε Τζανέιρο θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής των BRICS. Την Κυριακή, ο πρόεδρος θα συμμετάσχει στην κύρια σύνοδο ολομέλειας μέσω βιντεοκλήσης», δήλωσε ο Πεσκόφ, όπως αναφέρει το TASS.
Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα υπάρξει επίσης μια άλλη εκδήλωση, την οποία το Κρεμλίνο θα ανακοινώσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Η Βραζιλία θα προεδρεύσει της 17ης Συνόδου Κορυφής των BRICS.
Η ομάδα BRICS ιδρύθηκε το 2006. Το 2011, η Νότια Αφρική εντάχθηκε στην αρχική σύνθεση της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας. Η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος έγιναν πλήρη μέλη την 1η Ιανουαρίου 2024. Η Ινδονησία προσχώρησε επίσης στην ένωση στις 6 Ιανουαρίου 2025.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Οικία Κοκοβίκου»: Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στην αυλή του «Αντωνάκη και της Ελένης» – Δείτε εικόνες
- Παρούσα η Ρωσία στην Μέση Ανατολή – Τι φέρεται να ισχύει αυτή την στιγμή
- Η νέα παγκόσμια τάση! «Πυρετώδεις» διεργασίες στο παρασκήνιο
- Βίντεο με τη φρεγάτα «Κίμων να μπαίνει σε ελληνικά νερά – «Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέει»
- Το Ιράν παρουσιάζεται έτοιμο να απαντήσει “με αποφασιστικότητα” στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ
- Θ. Παπαϊωάννου: 16.739 οι συνολικές θέσεις που θα προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ για το 2026
- Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Η ανεργία αναμένεται να παραμείνει σταθερή το 2026
- Και η Βρετανία απομακρύνει μέρος του προσωπικού της από την αεροπορική βάση του Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Το πρώτο ξενοδοχείο στη Σελήνη ξεκίνησε να δέχεται κρατήσεις – Το αστρονομικό ποσό της προκαταβολής
- Γάζα: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έναρξη της “δεύτερης φάσης” του σχεδίου τους









