Ο Ζελένσκι ελπίζει να στηριχτεί σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ

Τι φέρεται να σημείωσε

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να μιλήσει αύριο ή τις επόμενες ημέρες με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τις παραδόσεις αμερικανικών όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Δανία, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε μια συνάντηση ηγετών, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.

Οι «αμφιβολίες» για το αν θα συνεχιστεί η αμερικανικής στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ενισχύουν την ανάγκη για εντονότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Σήμερα, καθώς εκφράζονται αμφιβολίες για τη συνέχιση της αμερικανικής στήριξης στην Ευρώπη, είναι ακόμη σημαντικότερο να ενισχύσουμε τη συνεργασία και τον συντονισμό μας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί