Τον Μάιο τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) έστειλαν επιστολή σε ορισμένα νοσοκομεία που πραγματοποιούν «επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου σε παιδιά», με τα Κέντρα να μιλούν για ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα ποιότητας και τα κέρδη που σχετίζονται με τις επεμβάσεις .
Τα CMS ζήτησαν από τα νοσοκομεία να απαντήσουν εντός 30 ημερών – προθεσμία που έληξε το περασμένο Σάββατο.
Στην επιστολή, ο διοικητής των CMS, δρ Μεχμέτ Οζ – ο διάσημος γιατρός που διορίστηκε από τον πρόεδρο Τραμπ – δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα «κλείσει τα μάτια σε διαδικασίες που δεν έχουν στέρεη βάση αποδεικτικών στοιχείων και μπορεί να προκαλέσουν δια βίου βλάβη».
Εννέα παιδιατρικά νοσοκομεία έλαβαν τις επιστολές από τα CMS που απαιτούσαν δεδομένα σχετικά με χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου, ορμονοθεραπεία και αναστολείς εφηβείας, ανέφερε η WSJ.
Ορισμένα νοσοκομεία επανεξετάζουν ή κλείνουν προγράμματα φροντίδας που σχετίζονται με το φύλο, επικαλούμενοι την έρευνα του CMS και την πιθανή απώλεια ομοσπονδιακών κονδυλίων, πρόσθεσε το δημοσίευμα.
Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-SIPA POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πορεία για τα Τέμπη – ΒΙΝΤΕΟ
- Πανικόβλητοι πολίτες στο Κατάρ τρέχουν να γλιτώσουν από πύραυλο – ΒΙΝΤΕΟ
- Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Γ. Πατσιλινάκο
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στις Σέρρες
- Συνελήφθησαν 6 άτομα για ναρκωτικά σε Κοζάνη και Εορδαία
- Εντοπίστηκε εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αττική – 2 συλλήψεις
- Οι ΗΠΑ καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο
- Επίθεση στο Ιράν: Τουλάχιστον 51 νεκροί από πλήγμα σε σχολείο
- Αυτό θα πει κούραση – Επέστρεψε σπίτι από πολύωρη βάρδια και ξέχασε πώς ξεκλειδώνει η πόρτα (Vid)
- Κέντρο Αθήνας: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία – Ανοικτοί ξανά οι σταθμοί Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο»









