«Ιδιαίτερα θα αναφερθώ στο ζήτημα της τρομοκρατικής επίθεσης στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στη Δαμασκό, όπου έχασαν τη ζωή τους πιστοί», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα που αναδεικνύει την ένταση, αλλά και την ασυμμετρία στην απειλή, η οποία υπάρχει».
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως έχει προτείνει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ένα πλάνο 5 σημείων, «έτσι ώστε η Ευρώπη να είναι παρούσα».
«Αυτό περιλαμβάνει πρώτον, την πολιτική λύση, η οποία θα έρθει μέσω του αυτοπεριορισμού και της αποκλιμάκωσης της έντασης. Δεύτερον, την προστασία όλων των αμάχων και προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Τρίτον, την έντονη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διεργασίες, οι οποίες γίνονται τη στιγμή αυτή. Και επιπλέον, θα πρέπει να μην ξεχνούμε τη Γάζα, γιατί όλα τα ζητήματα είναι αλληλένδετα. Θα πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας, έτσι ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και επιπλέον ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις διακυβεύσεις» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.
«Τα ζητήματα που συνδέονται με την Μέση Ανατολή αφορούν επίσης τη Συρία, αφορούν τη Λιβύη, όπου παρατηρούνται αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Και είναι ευθύνη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπορέσει να ελέγξει αυτές τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές με οποιονδήποτε τρόπο. Και βέβαια πλήρης σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και ιδίως το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», κατέληξε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θέλει να μπαίνει το δίλημμα, “Μητσοτάκης ή χάος”
- Τα συχνότερα μυοσκελετικά προβλήματα στον ελληνικό πληθυσμό – Ο κρίσιμος ρόλος του φυσικοθεραπευτή
- Επιμένει το Ιράν: «Δεν εγκαταλείπουμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα»
- Παπαστεργίου για gov.gr: «Προχωράμε καθημερινά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους»
- Γιαπωνέζος βρήκε την αγάπη του στην Ελλάδα! Δείτε στο βίντεο
- Αγορά ακινήτων: Γιατί οι υποδομές καθορίζουν την αξία των ακινήτων και το μέλλον των πόλεων
- Μητσοτάκης: Τον Μάρτιο η εισήγησή μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Οικόπεδα: Νέος «πονοκέφαλος» για όσους έχουν εκτάσεις γης – Πότε θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα
- Πέθανε ο τραγουδιστής των 3 Doors Down, Μπραντ Άρνολντ, σε ηλικία 47 ετών
- Χρ. Δήμας: Δύο κομβικές παρεμβάσεις στις οδικές υποδομές της Αττικής
Κύρια Θέματα









