Αποτραβηγμένος πλέον από την ενεργό πολιτική και εμφανώς «τσακωμένος» με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Έλον Μασκ έχει -θεωρητικά- περισσότερο χρόνο να αφοσιώσει στην προώθηση νέων τεχνολογιών.
Με «όχημα» τη Neuralink, ο δισεκατομμυριούχος προχωράει τα πρότζεκτ των εμφυτευμάτων που θα κάνουν τα… δικά τους «θαύματα».
Με τις πρώτες εμφυτεύσεις πολλών διαφορετικών μικροτσίπ να έχουν ολοκληρωθεί σε «εθελοντές», ο Μασκ τώρα ασχολήθηκε και με όσους έχουν προβλήματα όρασης:
«Μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες θα εμφυτεύουμε τα πρώτα εμφυτεύματα οράσεως, όπου ακόμα κι αν κάποιος είναι εντελώς τυφλός θα μπορούμε να γράφουμε απευθείας στον οπτικό φλοιό (σ.σ. τμήμα του εγκεφάλου) του».
Μάλιστα ο ίδιος έκανε νύξη και στις… ενημερώσεις (updates) που θα λαμβάνουν οι «τσιπαρισμένοι» άνθρωποι στο εγγύς μέλλον!
«Στην αρχή θα έχει μία σχετικά χαμηλή ανάλυση αλλά μακροπρόθεσμα θα έχετε μία υψηλή ανάλυση και θα μπορείτε να δείτε πολυφασματικά μήκη κύματος. Θα μπορείτε να δείτε στο υπέρυθρο, στο υπεριώδες, με ραδιοεντοπισμό.
Είναι σαν να έχετε υπερδυνάμεις! Αλλά κάποια στιγμή τα εμφυτεύματα δεν θα διορθώνουν απλώς πράγματα, αλλά θα επαυξάνουν σημαντικά τις ανθρώπινες δυνατότητες δραματικά!
Επαυξάνοντας σημαντικά τη νοημοσύνη και τις αιθήσεις και την ευρυζωνικότητα δραματικά»:
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









