Σύμφωνα με την αστυνομία η 45χρονη είχε ενταχθεί ως μέλος σε εγκληματική ομαδα, με σκοπό την διάπραξη τηλεφωνικών απατών, που είχαν ως πρόσχημα τον υποτιθέμενο τραυματισμό συγγενικού προσώπου των παθόντων και της άμεσης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης.
Αναλυτικότερα, συνεργός της γυναίκας τηλεφωνούσε σε παθόντες, προσποιούμενος τον γιατρό και με το πρόσχημα του τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου, ζητούσε χρηματικά ποσά για να υποβληθούν δήθεν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση, ενώ η 45χρονη είχε το ρόλο του εισπράκτορα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξακριβωθεί δύο περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο στις 19.06.2025 και στον ‘Αγιο Νικόλαο χθες (20.06.205) αποσπώντας από ηλικιωμένες παθούσες συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η 45χρονη συλληφθείσα.
Επίσης, με την ίδια μεθοδολογία δράσης έχουν αναφερθεί ακόμα δέκα περιπτώσεις απόπειρας απάτης στο Ηράκλειο χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποσπάσουν οτιδήποτε.
Κατά τη σύλληψη της 45χρονης βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και κοσμήματα που είχε παραλάβει από τη μία ηλικιωμένη τα οποία της αποδόθηκαν. Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 104 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Μάλιστα από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστάται οι πολίτες :
Να μην εμπιστεύονται αγνώστους, που προσπαθούν να τους πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσουν χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου, να μην πείθονται εάν τους δώσουν οι δράστες να μιλήσουν στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή τους, να μη δεχθούν οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα και να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).
ΑΠΕΜΠΕ,της Ουρανίας Μωραίτη – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Θα δικαστεί στις 4 Μαΐου
- Ο Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ – Θα αναλάβει άλλο πόστο
- Το φυσικό αέριο έφτασε και στην Άμφισσα – Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη Στ. Ελλάδα
- Σημαντικές δηλώσεις από το Ιράν για την συνέχεια και τα Στενά του Ορμούζ
- Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της συντρόφου του στον Κολωνό: «Δηλώνω αθώος – Πέθανε λόγω ηπατικής νόσου»
- Σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο Μακρόν συζητά “για να μην συρθεί σε πόλεμο ο Λίβανος”
- Φινλανδία: Απόφαση άρσης απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών όπλων εν καιρώ πολέμου
- Πώς η βελτίωση της ευελιξίας αεροσκαφών και UAV «περνάει» μέσα από τα γεράκια, σύμφωνα με ερευνητές









