Η δημοσιογράφος ρώτησε: “O πατέρας του 12χρονου σκέφτεται να πάει το παιδί του να το κηδέψει στην Αλβανία γιατί δεν ξέρει μετά πώς θα επιστρέψει. Θα κάνετε κάτι για αυτό κ. Υπουργέ;”.
Ο Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε ότι «το ελληνικό κράτος θα χορηγήσει άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία θα επιτρέψει στον πατέρα να πάει και να έρθει, για να κάνει τη νεκρώσιμη ακολουθία στην Αλβανία και μετά να μπορέσει να επιστρέψει η οικογένεια πίσω αν το επιθυμούν».
Όπως τόνισε: «Πρόκειται για μία διευκόλυνση της μετακίνησής του», προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει τέτοιες «εξαιρετικές» περιπτώσεις, λέγεται άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Για την περίπτωση του ανθρώπου που έκανε την διάσωση, καταλαβαίνω ότι συζητάνε διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο, την απόδοση τιμητικής ιθαγένειας αλλά αυτό είναι ζήτημα του Υπουργείου Εσωτερικών, αν δεν μπορέσει να υλοποιηθεί από εκεί, προφανώς κάτι θα κάνουμε εμείς”.
Με πληροφορίες από Action24 / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέος χαμός με Ζελένσκι εν μέσω συνέντευξης! Μιλούν για «στημένο σόου» – Video
- Θ. Κοντογεώργης: Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη
- Πρώην στρατιώτης 90 ετών ταξιδεύει σε όλη την Κίνα με βαν με την 86χρονη σύζυγό του!
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν την νύχτα 71 drones της Ουκρανίας
- Τρία drones φέρονται να εθεάθησαν πάνω από πυρηνικό εργοστάσιο στο Βέλγιο
- Κυβέρνηση Τραμπ: Όσο συνεχίζεται το Shutdown τόσο θα μειώνονται δραστικά οι πτήσεις
- Ο Μιλέι σε….χορευτικό ρυθμό αλά Τραμπ στο θέρετρό του στη Φλόριντα, vid
- Χαμός με τις σπάνιες γαίες! Τι αναφέρεται για Γερμανία και Βολιβία
- Χωρίς μετρό από σήμερα και για ένα μήνα η Θεσσαλονίκη
- Σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας









