Ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, μιλώντας στο Sputnik, δήλωσε πως οι χώρες του Νότου και της Ανατολής επιδιώκουν να επεκτείνουν την συνεργασία τους με την Ρωσία, παρά την πίεση που ασκείται σε αυτές από την Δύση.
«Τα αποτελέσματα του συνεδρίου απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι χώρες του Νότου και της Ανατολής επιδιώκουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τη Ρωσία, παρά την πίεση που ασκείται σε αυτές από τη Δύση. Από αυτή την άποψη, οι εταίροι σημείωσαν ομόφωνα τη σημασία της διεξαγωγής των συνεδρίων μας στο μέλλον», δήλωσε ο Βενεντίκτοφ.
Η 13η Διεθνής Συνάντηση Ύπατων Εκπροσώπων για Θέματα Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Εθνικό Κέντρο της Ρωσίας στις 27-29 Μαΐου. Σε αυτήν συμμετείχαν 126 αντιπροσωπείες από 104 χώρες, με επικεφαλής γραμματείς των συμβουλίων ασφαλείας, βοηθούς και συμβούλους αρχηγών κρατών για θέματα εθνικής ασφάλειας, υπουργούς και επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και 13 γενικούς γραμματείς και ανώτατους αξιωματούχους διεθνών οργανισμών.