Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι και εκεί η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη. «Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τον ρόλο και την ευθύνη που μας αναλογεί. Η Πολιτεία να βοηθήσει τα Πανεπιστήμια να εφαρμόσουν το νόμο και τις υποχρεώσεις τους και τα Πανεπιστήμια να καταθέσουν τα σχέδια ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτών να προχωρήσουν σε ενέργειες διαφύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνουν, θα υπάρχουν συνέπειες και για τους ίδιους.
Ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα υπάρχουν κυρώσεις και για όσους φοιτητές έχουν παραβατική συμπεριφορά εντός των Πανεπιστημίων. Για αυτό και θα οριστεί ειδικός αντισεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα επιβλέπει την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.
Φανταστείτε κάποιος με κουκούλα να καταστρέφει ή να τραμπουκίζει μέσα στο Πανεπιστήμιο και μετά να βγάζει την κουκούλα και να πηγαίνει να κάθεται στα αμφιθέατρα σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους παρανομούν, όπως η προσωρινή αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας και όσοι καταστρέφουν την περιουσία του Πανεπιστημίου θα τους αποστέλλεται ο λογαριασμός. Δεν θα πληρώνει η κοινωνία για χάρη τους».
Μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις στο μπάσκετ, μετά τα γεγονότα στο ΣΕΦ, η κ. Σδούκου σχολίασε ότι «συμπεριφορές σαν αυτές που είδαμε δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό και ο αθλητισμός να αμαυρώνεται από αυτές τις εικόνες», συμπληρώνοντας ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο η Κυβέρνηση προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή και τολμηρή νομοθετική πρωτοβουλία, για τα θέματα βίας στον αθλητισμό. Είναι κρίμα να έχουμε πισωγύρισμα στην αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα».
Η κ. Σδούκου τόνισε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι ο αρμόδιος υπουργός θα περιμένει τους εκπροσώπους των δύο ΚΑΕ το μεσημέρι της Τετάρτης και σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διακόψει το εφετινό πρωτάθλημα μπάσκετ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συνάντηση των εκπροσώπων των δύο ΚΑΕ θα πραγματοποιηθεί και το κορυφαίο άθλημα με τόσους χιλιάδες φιλάθλους στην Ελλάδα, που μας έχει κάνει περήφανους σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, θα συνεχιστεί.
Αναφερόμενη στην απόφαση του Εφετείου για το Μάτι, η κ. Σδούκου σχολίασε: «Βλέπετε τη διαφορά προσέγγισης. Η ΝΔ δεν επένδυσε πολιτικά σε μία τραγωδία και διαχώρισε την ποινική από την πολιτική ευθύνη, γιατί η ΝΔ είναι κόμμα ευθύνης. Θα ήταν απλό το 2019 να σηκώσει το ζήτημα των ευθυνών για να έχει εκλογικά οφέλη, αλλά δεν το έκανε. Δυστυχώς, η αντιπολίτευση επέλεξε να κάνει ακριβώς το αντίθετο στην υπόθεση των Τεμπών. Να εργαλειοποιήσει το θέμα».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διάσκεψη Μονάχου: Η εικόνα της «πανικόβλητης» Κάλας έκανε τον γύρο του διαδικτύου, vid
- Ένα μεγάλο ξαφνικό γεγονός: Ο μεγάλος φόβος σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα
- Απόκοσμες εικόνες: Κύμα σκόνης από την έρημο “έπνιξε” το Ισραήλ – Καύσωνας χειμωνιάτικα αναμένεται τη Δευτέρα
- Βρετανία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε γυναίκα που πάρκαρε στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες
- Άννα Καραμανλή από Καστοριά: Η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του θρησκευτικού τουρισμού
- Οι διαστημικές πτήσεις μπορούν να αλλάξουν τη θέση του ανθρώπινου εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα μελέτη
- Ο Όρμπαν… ευχαρίστησε τον Ζελένσκι μετά τη δημόσια προσβολή εναντίον του, vid
- Εγκεφαλικά εμφυτεύματα: Η «ευρωπαϊκή απάντηση» στον Μασκ φέρνει εξελίξεις
- Τσέχικο Τεχνικό Πανεπιστήμιο: Αυτή είναι η πρώτη σχολή μηχανικών στον κόσμο που ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αναθεώρηση του Συντάγματος στο “μικροσκόπιο” της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΚΡΕΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΗ









