Στο πλαίσιο των κινήσεων αυτοματοποίησης του έργου των αστυνομικών, η επαρχία Σιτσουάν της Κίνας ξεκίνησε την ανάπτυξη ανθρωποειδών ρομπότ που ενσωματώνουν τεχνητή νοημοσύνη για την καθοδήγηση της κυκλοφορίας στην πόλη Μιανγιάνγκ.
Τα ρομπότ έχουν την ικανότητα να συντονίζουν την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της περιόδου 8:00 π.μ. και 5:00 μ.μ., κάνοντας όλα αυτά στο μέγιστο και εξαλείφοντας κάθε πιθανή αιτία ανθρώπινων λαθών. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενσωμάτωση ρομποτικών συστημάτων στη λειτουργία του νόμου, με στόχο την βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής δραστηριότητας και την ασφαλή οδήγηση στους δρόμους.
Εκτός από τα ανθρωποειδή ρομπότ, χρησιμοποιούνται επίσης ρομποτικά σκυλιά για να βοηθήσουν τους αξιωματικούς της SWAT στη Μιανγιάνγκ. Εξοπλισμένα με αισθητήρες και κάμερες, τα προηγμένα ρομπότ είναι σε θέση να λειτουργούν σε σύνθετες ζώνες και να παρέχουν άμεσα δεδομένα επιτήρησης. Ο ρομποτικός σκύλος προορίζεται για ενισχυμένη δημόσια ασφάλεια, κάνοντας περιπολίες και εκτελώντας εργασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ιδίως σε περιοχές όπου η ανθρώπινη εγκατάσταση θα ήταν προβληματική ή επικίνδυνη.
Η ανάπτυξη των ρομπότ έρχεται καθώς η Κίνα γίνεται όλο και πιο φιλόδοξη όσον αφορά την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής τεχνολογίας σε συνηθισμένες δημόσιες υπηρεσίες. Η εφαρμογή της τεχνολογίας έχει θεωρηθεί ως μέσο βελτίωσης της ακρίβειας των επιχειρήσεων επιβολής του νόμου, ελάφρυνσης του φόρτου των ανθρώπινων πόρων και ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αξιωματικούς και το κοινό.
Η ενέργεια αυτή αντικατοπτρίζει επίσης τη φιλοδοξία της Κίνας να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής τεχνολογίας.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Σερβία καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις μετά τη ρωσική προειδοποίηση
- Μια νέα αρχιτεκτονική! Χέρι-χέρι θα βαδίσουν «Αρκούδα» και «Δράκος»
- Πειραιάς: 48χρονος έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Τον έσωσε λιμενικός
- Απόκοσμο «κρανίο» εμφανίζεται σε ένα γιγάντιο ηφαιστειακό λάκκο στη Σαχάρα – Δείτε εικόνες
- 8 κανόνες καθαρισμού που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι
- «Θέλαμε να ρίξουν μια ματιά στα νέα μας όπλα»! Τι αποκάλυψε ο Πούτιν για το ΝΑΤΟ
- Ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης για το σημερινό πρόβλημα στην τροχιά 1
- Ο Τζόκοβιτς ανέβασε φωτογραφίες στην Ακαδημία Αθηνών: «Γεμίζοντας με λίγη ενέργεια Έλληνα Θεού»
- Η Μόσχα στηρίζει την Βενεζουέλα! Μάλιστα βουλευτής δεν αποκλείει να της στείλουν Ορέσνικ
- Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο Βασιλιάς Κάρολος τον έχρισε ιππότη – Δείτε βίντεο









