Η δικαστής Άλισον Μπάροους της Μασαχουσέτης, της Πολιτείας όπου εδρεύει το Χάρβαρντ, ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να παράσχει ορισμένα μέτρα προστασίας «στους διεθνείς φοιτητές» του ιδρύματος.
Η κυβέρνηση Τραμπ την περασμένη εβδομάδα ανακάλεσε την πιστοποίηση SEVIS του πανεπιστημίου, του συστήματος μέσω του οποίου οι αλλοδαποί φοιτητές επιτρέπεται να σπουδάζουν στις ΗΠΑ.
Το Χάρβαρντ προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου. Την περασμένη εβδομάδα η δικαστής Μπάροους ανέστειλε προσωρινά την εφαρμογή της απόφασης, μέχρι τις 29 Μαΐου, την ίδια ημέρα που το πανεπιστήμιο απονέμει τα πτυχία στους αποφοίτους. Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η δικαστής είπε ότι θα μπλοκάρει, για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, το μέτρο της κυβέρνησης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των φοιτητών και των καθηγητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ Άλαν Γκάρμπερ ανέφερε στην ομιλία του για την απονομή των πτυχίων, ότι είναι παρόντες αλλοδαποί φοιτητές μαζί με τις οικογένειές τους «όπως πρέπει». Δεν έκανε ωστόσο κανένα άμεσο σχόλιο για τη δικαστική διαμάχη του πανεπιστημίου με την κυβέρνηση.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης για Γλύκατζη-Αρβελέρ: Η διαδρομή της είναι μία διαρκής απόδειξη της δύναμης της θέλησης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι 8 δράστες για δεκάδες κλοπές, με λεία “μαμούθ” άνω των 400.000 ευρώ
- Κ. Πιερρακάκης προσερχόμενος στο Eurogroup: Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε τον διεθνή ρόλο του ευρώ
- Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντιβάλ – Είχε παίξει στις ταινίες “Ο Νονός” και “Αποκάλυψη Τώρα”
- Αττική: Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και εξαπατούσαν τα θύματά τους – Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις
- Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση 55χρονου από τη Χαλκιδική – Εντοπίστηκε νεκρός στις Συκιές Θεσσαλονίκης
- Αυστρία: Δίωξη για τρομοκρατία σε 21χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
- Η τελευταία χρονιά πριν τις εκλογές! Τι είπε ο Μητσοτάκης με αναφορά στα «αβέβαια χρόνια» που έρχονται
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- ΕΕΔ: “Αξιώνουμε πλήρη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς σχετικά με την εισαγωγή της AI στη Δικαιοσύνη”









