Ο Τζακ Λόουρεϊ εθεάθη να οδηγεί ακανόνιστα σε μέρη της Κάμπρια στην Αγγλία το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου σαν να ήταν «υπό την επήρεια κάποιου πράγματος», ακούστηκε στο Δικαστήριο.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης «καταδίωξης», ο 21χρονος οδηγούσε αργά με σβηστά τα φώτα, προτού οι αστυνομικοί του σκάσουν τα λάστιχα με ένα αστυνομικό stinger και αναγκαστεί να σταματήσει σε έναν τοίχο.
Ο Λόουρι, στον οποίο είχαν επιβληθεί 16 μήνες φυλάκισης τον Φεβρουάριο του 2024 επειδή απείλησε να σκοτώσει κάποιον ενώ του κρατούσε ψαλίδι στο λαιμό, παραδέχτηκε επικίνδυνη οδήγηση και κλοπή οχήματος με επιθετική συμπεριφορά.
Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν προσκόμισε δείγμα και ότι δεν είχε ασφάλιση ή άδεια.
Θα του απαγορευτεί επίσης η οδήγηση για 36 μήνες μετά την αποφυλάκισή του και θα πρέπει να υποβληθεί σε εκτεταμένες εξετάσεις πριν ξανακάτσει πίσω από το τιμόνι.
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο Λόουρεϊ πήρε ένα κόκκινο αμάξι χωρίς την άδεια της οικογένειάς του.
Αρχικά είχε τραβήξει την προσοχή των αστυνομικών ενώ καθόταν στο όχημα στην οδό Moorclose στο Workington, προτού κατευθυνθεί νότια προς το Whitehaven, όπου ξεκίνησε η καταδίωξη με μπλε φανάρι.
Μετά τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου αρνήθηκε να συνεργαστεί και έβριζε.
Ο δικηγόρος του Λόουρεϊ είπε στο δικαστήριο πώς είχε βγει «εκτός ελέγχου» και άρχισε να κάνει χρήση αλκοόλ για να τα βγάλει πέρα, αφότου ο πατέρας του καταδικάστηκε σε μακροχρόνια ποινή φυλάκισης το 2023.
Επιβάλλοντας την ποινή, ο δικαστής Νίκολας Μπάρκερ δήλωσε ότι «δεν δίστασε» να διαπιστώσει ότι ο Λόουρεϊ ήταν «υπό την επήρεια αλκοόλ» κατά τη διάρκεια αυτής που «ήταν μια αποφασιστική προσπάθεια, από μέρους σας, να ξεφύγετε από την αστυνομία».
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά
- Ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν κάνει σκι και εντυπωσιάζει με τις ικανότητές του (Vid)
- Πλοίο ιαπωνικής εταιρείας φορτωμένο με LNG πέρασε από το στενό του Χορμούζ









