Αναλυτικότερα, η υπουργός ανέφερε ότι από το 2019 έχει επανέλθει στο Β’ τετράμηνο της Β’ Γυμνασίου ο επαγγελματικός προσανατολισμός, αλλά τώρα, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ, δημιουργούνται νέα εργαλεία, όπως οι πολλαπλές ερωτήσεις για την καταγραφή των δεξιοτήτων των παιδιών, αλλά και για τη μεγαλύτερη εξοικείωση με τωρινά και μελλοντικά επαγγέλματα.
«Είναι στοίχημά μου για το 2025 και το 2026 -και σαφής κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό- να προσφέρουμε δωρεάν και περισσότερα εργαλεία στα παιδιά και στις οικογένειες και από την Γ’ Γυμνασίου που ουσιαστικά αρχίζει η διαδικασία της επιλογής κατεύθυνσης. Θα δούμε και τη δυνατότητα κάποιων ειδικών να πηγαίνουν στο σχολείο για να απαντούν άμεσα στις ερωτήσεις των παιδιών», υπογράμμισε.
Επιπλέον, η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα των εξετάσεων και στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα και live αλλά να έχουν πρόσβαση και στο βιντεοσκοπημένο υλικό. «Το ψηφιακό φροντιστήριο είναι μια σημαντική επιλογή για την απομείωση ενός σημαντικού βάρους για την ελληνική οικογένεια», ανέφερε.
Τέλος, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στη μείωση της ύλης από την ερχόμενη σχολική χρονιά, μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. «Η μείωση θα γίνει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, και επισημαίνω ότι η μείωση θα γίνει με εισήγηση των ειδικών συμβούλων του ΙΕΠ», εξήγησε.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε επιφυλακή οι αρχές στην Κ. Μακεδονία για το νέο κύμα κακοκαιρίας
- 15χρονος δικυκλιστής συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση
- Ιράν: Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επαινεί την πρόοδο των γυναικών που φορούν μαντίλα
- Πούτιν: Αρκετά με τον πόλεμο! Τα εδάφη θα τα πάρουμε με ή χωρίς τα όπλα
- Προεδρικές εκλογές Ονδούρας: Εντείνεται η αγωνία – Παρακολουθεί ο Τραμπ
- Ρώμη: Επιστροφή χρημάτων σε επιβάτες για κακή εξυπηρέτηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Εντυπωσιάζει το σπίτι στην Καβάλα με τον μεγαλοπρεπή στολισμό! Viral το βίντεο
- «Αριστοτέλης, Συνοδοιπόρος»: Τα Στάγειρα Χαλκιδικής προσεγγίζουν την αμερικανική αγορά με εξωστρέφεια
- Συμφέρει ή όχι την ΝΔ αυτό που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας;
- Αυτοκίνητο στολισμένο φουλ με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια κλέβει τις εντυπώσεις! vid









