Η υπόθεση είχε ως αφετηρία δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί συνθηκών «μαφίας» εντός του κόμματος εξαιτίας επαφών βουλευτών με τον καταδικασμένο για την Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη στον οποίο καταλόγιζε σκιώδη ηγεσία.
Η Εισαγγελία Εφετών θεωρεί εσφαλμένη την κρίση του δικαστηρίου που απάλλαξε τους 13 κατηγορούμενους και οδηγεί την υπόθεση σε νέα κρίση θέτοντας συγκεκριμένα ζητούμενα.
Στην έφεση φαίνεται να εντοπίζεται μη ορθή αξιοποίηση στοιχείων του κατηγορητηρίου, που εκτιμάται ότι αποδείχθηκαν επ’ ακροατηρίω, όπως οι αναφορές σε επισκέψεις βουλευτών των «Σπαρτιατών» στον Ηλία Κασιδιάρη στην φυλακή, πριν και μετά τις εκλογές του 2023.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έφεση επισημαίνονται οι αντιφάσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα ο οποίος στο δικαστήριο άμβλυνε την ένταση των ισχυρισμών που είχε προβάλει στην κατάθεσή του ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο της έρευνας μετά τις δηλώσεις του περί «μαφίας». Κατά την εκτίμηση της Εισαγγελίας Εφετών, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφορετική στάση του κ. Στίγκα σχετίζεται με την πιθανότητα ακύρωσης της εκλογής των βουλευτών του κόμματος που εκκρεμεί ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου.
Με την απόφαση κατά της οποία ασκήθηκε εισαγγελική έφεση, το δικαστήριο, αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση, κήρυξε αθώους τους 11 κατηγορούμενους βουλευτές για την κατηγορία της εξαπάτησης εκλογέων, τον Ηλία Κασιδιάρη για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση καθώς και τον δικηγόρο που σύμφωνα με την δικογραφία ήταν συνεργός στο αδίκημα των βουλευτών. Σκεπτικό του προέδρου ήταν ότι δεν αποδείχθηκε η εξαπάτηση εκλογέων, κάτι που είχε τονίσει στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της Έδρας. Ο κ. Στίγκας, μοναδικός μάρτυρας στην υπόθεση, στο δικαστήριο ανακάλεσε τις καταγγελίες του, ισχυριζόμενος ότι λόγω φόρτισης και πίεσης υπερέβαλε σε όσα είχε πει.
Με την έφεση, η Εισαγγελία ουσιαστικά κρίνει ότι το δικαστήριο θα έπρεπε να δώσει βαρύτητα στην αλλαγή στάσης του κ. Στίγκα.
Έτσι το δικαστήριο που θα δικάσει εκ νέου την υπόθεση καλείται να αξιολογήσει την στάση του κ. Στίγκα ώστε να διαπιστωθεί η αιτία της ανασκευής των αρχικών του ισχυρισμών.
ΑΠΕΜΠΕ,Τζούλη Βινεράτου – φωτο: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη
- Το ερώτημα που έθεσε ο Ντμιτρίεφ μετά τα λόγια του Τραμπ για το ΝΑΤΟ
- Σούπερ μάρκετ στον Καναδά ξεμπροστιάζει σε μόνιτορ τους κλέφτες…μαζί με τα προϊόντα που έκλεψαν! vid
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για κύμα ακρίβειας: Στο τραπέζι πλαφόν ή ενισχύσεις για τα λιπάσματα
- Νεαρός στις ΗΠΑ έκανε μια σύντομη στάση πριν τη δουλειά και δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε
- Στενό Ορμούζ: Θα στείλει και η Ε.Ε. ναυτικές δυνάμεις; Σήμερα οι αποφάσεις
- Ο Ιταλός παλαιστής που έγινε viral γιατί μάχεται πετώντας…πίτσες στους αντιπάλους του! ΒΙΝΤΕΟ
- Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι – Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι
- Κίνα για Τραμπ και Ιράν: «Παραμένουμε σε επαφή με τις ΗΠΑ»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 24χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας









