Όχι εξαιτίας των ηρώων του Έβρου και των γιατρών της Ικαρίας, αλλά εξαιτίας ενός σάπιου συστήματος που τους κρατά καθηλωμένους, ενώ τα “γαλάζια παιδιά” ανεβαίνουν με κομματικά ασανσέρ. Η μονιμότητα στο Δημόσιο πρέπει να προστατεύει τον άξιο, όχι να κρύβει τον ανίκανο. Πρέπει να είναι θωράκιση της Δημοκρατίας, όχι καταφύγιο της αδιαφορίας», υπογραμμίζει το κόμμα των «Σπαρτιατών», σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συζήτηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο.
Ακολούθως, οι «Σπαρτιάτες» αναφερόμενοι στον πρωθυπουργό υποστηρίζουν: «Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τη μεταρρύθμιση, τώρα και μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης. Δεν μας πείθει. Όμως το πρόβλημα είναι πραγματικό. Και όποιος το αγνοεί, κοροϊδεύει τον λαό. Οι “Σπαρτιάτες” δεν είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε μηχανισμούς. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τον πολίτη».
Παράλληλα, το κόμμα διευκρινίζει όσον αφορά στη θέση του για το Δημόσιο: «Θέλουμε δημόσια διοίκηση που να αξιολογεί, να επιβραβεύει, να αποβάλλει τα βαρίδια. Θέλουμε υπηρεσίες που να σέβονται τον πολίτη. Θέλουμε το Δημόσιο του 21ου αιώνα. Όχι του 1960».
Τέλος, οι «Σπαρτιάτες» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους: «Η λύση δεν είναι το τσεκούρι. Είναι η δικαιοσύνη. Είναι η ευθυκρισία. Είναι το καθαρό βλέμμα. Και αυτό δεν μπορεί να το φέρει ούτε το ΠΑΣΟΚ του χθες, ούτε η ΝΔ του σήμερα, ούτε οι πολιτικοί που χτίζουν γραφεία με προσλήψεις. Το Δημόσιο ανήκει στην πατρίδα. Όχι στα κόμματα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία από φωτογραφία που εμφανίζει τον πρεσβευτή των ΗΠΑ σαν να προεδρεύει μιας συνάντησης στο Υπ. Άμυνας
- Γάλλος Υπουργός: Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει στις απειλές Τραμπ
- Το ψηφιακό ευρώ μία από τις προτεραιότητες της Ευρωζώνης για τον Πιερρακάκη
- Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δικαστές και δικηγόρους για πιο ποιοτικές δίκες
- «Το πνεύμα του διαλόγου»: Ξεκινά σήμερα η Σύνοδος στο Davos – Ποιοί ηγέτες θα δώσουν το «παρών»
- ΔΥΠΑ: Στο δημόσιο οι 150 πρώην εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας – Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες
- Τραγωδία στη Νότια Αφρική: Συγκρούστηκε σχολικό λεωφορείο με φορτηγό – 11 μαθητές νεκροί (photo, video)
- Μερτς για Τραμπ: «Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και θα προσπαθήσουμε να τον αποφύγουμε»
- Αφγανιστάν: Έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ – Αναφορές για νεκρούς, vid
- Ισπανία: Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα









