οι οποίοι ήταν μέλη των πρώτων ερευνητικών ομάδων που μελέτησαν τα αποτυπώματα δίποδης βάδισης προγόνων του ανθρώπου στην περιοχή του Τράχηλα Κισσάμου, επισκέφτηκαν την περιοχή από τις 12 έως και τις 21 Μαΐου.
Οι επιστήμονες επανήλθαν με σκοπό να αποτυπώσουν και να μελετήσουν λεπτομερέστερα και με νέες τεχνικές και μεθόδους τα σημαντικά, όπως χαρακτηριζονται από την επιστημονική κοινότητα, αυτά ευρήματα, ώστε να τεκμηριώσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την ηλικία και την προέλευσή τους ώστε να αναγνωριστεί η αξία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες μέχρι σήμερα ερευνητικές εργασίες, τα ίχνη αυτά δίποδης βάδισης φαίνεται να έχουν ηλικία 6 εκατομμυρίων χρόνων, καθιστώντας τα ως τα παλιότερα αντίστοιχα ίχνη προγονικής μορφής του ανθρώπου σε όλο τον κόσμο.
Ο δήμαρχος Κισσάμου Μυλωνάκης Γιώργος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μακράκης Γιώργος σε συνάντηση που είχαν με τους επιστήμονες, συζήτησαν την αξία των ευρημάτων και την ανάγκη προστασίας και περαιτέρω ανάδειξής τους.
Μ. Λαμπαθάκης – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παγωνιές χωρίς… χιόνι στη Μακεδονία, με πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν
- Κηφισιά: Το συγκλονιστικό «αντίο» του Ανδρέα Τεττέη στους «κυανόλευκους» – Δείτε βίντεο
- Για πρώτη φορά διδακτορικά σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
- Ουκρανική απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν: Τι κρύβεται από πίσω;
- Η… «δεξιά» Μελόνι θέλει να εξακολουθεί να στέλνει όπλα στον Ζελένσκι
- ΚΕΦΙΜ: Ανοδική τροχιά στην ποιότητα νομοθεσίας το 2024 – Ποια “αγκάθια” παραμένουν ακόμη
- Πειραιάς: Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αναβάθμιση και ενίσχυση του Δημοτικού Θεάτρου
- Η Κολομβία θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό το 2026 – Σκοπός να “εκδημοκρατιστεί ο πλούτος”
- Νέοι βομβαρδισμοί στην Υεμένη – Δεν βρίσκει ησυχία η Μ. Ανατολή
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δυο δράστες ενήργησαν «μόνοι», δηλώνει η αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας









