Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως στην επόμενη ( ; ) συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να θέσει θέμα άμεσης άρσης του casus belli που είχε ψηφιστεί από την τουρκική Εθνοσυνέλευση ήδη από τα τέλη του περασμένου αιώνα.
Ουσιαστικά, παρά τις αντιδράσεις Αθήνας και Λευκωσίας, οι υπόλοιποι «25» της Ε.Ε. πάνε να βάλουν την Τουρκία μέσα στην Ευρωάμυνα.
Η ελληνική πλευρά διαρρέει συνεχώς πως τα «εργαλεία» διπλωματικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά περιορισμένα.
«Για να μπορέσει η ΕΕ να συνάψει οποιαδήποτε αμυντική συμφωνία με τρίτο κράτος απαιτείται η ομοφωνία όλων.
Εμείς θα δούμε και θα εξετάσουμε με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσουμε αυτό το εργαλείο. Εάν όμως η Τουρκία θέλει να μπει στα ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα τότε θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν τις δικές μας ανησυχίες.
Θα ζητήσουμε ευθέως από τους Τούρκους φίλους μας να βγάλουν από το τραπέζι το casus belli ύστερα από 30 χρόνια, θα το πω και κατ’ ιδίαν στον Ταγίπ Ερντογάν.
Τους επόμενους μήνες θα γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, αναζητούμε πιθανές ημερομηνίες. Αυτές οι συναντήσει είναι χρήσιμες πρέπει να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.
Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι το ηλεκτρικό καλώδιο παραπέμπεται στις καλένδες», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι επαναλειτούργησε η Ρωσία για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Ο Scott Ritter τοποθετήθηκε για την δολοφονία του Κερκ
- Έτσι σχολίασε ο Μητσοτάκης τη δολοφονία του δεξιού, Τσάρλι Κερκ
- Η Σλοβενία επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση στον Σερβοβόσνιο ηγέτη Ντόντικ
- Hellenic Train: Τροποποιήσεις και αναστολές δρομολογίων από 15/09/2025 – Δείτε αναλυτικά
- Ο Τραμπ θα απονείμει μετά θάνατον το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας στον Τσάρλι Κερκ, vid
- Διεθνιστές σε Βρυξέλλες και ΗΠΑ αρνήθηκαν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τον Κερκ, video
- Λουκασένκο και Τραμπ έρχονται πιο κοντά: «Σπάνια πράξη προσωπικής φιλίας»
- FBI: Έχουμε εικόνα του νεαρής ηλικίας δολοφόνου του Κερκ – Ανακτήθηκε το όπλο του
- 11/9/2001: Η μέρα που άλλαξε για πάντα τον κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ
Κύρια Θέματα

















