Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων για έναν καθαρότερο και πιο βιώσιμο Δήμο κι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης παρουσίασε σε ομάδα ιδιωτών κηπουρών-κηπουροτεχνιτών τη νέα πρωτοβουλία του Δήμου για τη διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων.
Ειδικότερα, βάσει της εν λόγω πρωτοβουλίας οι ιδιώτες κηπουροί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των κλαδιών που προκύπτουν από τις εργασίες τους, απευθείας στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η μεταφορά των κλαδιών θα γίνεται με ευθύνη των ίδιων των κηπουρών, ενώ προβλέπεται και η χρήση του κλαδοθρυμματιστή για τη μείωση του όγκου και την περιβαλλοντικά υπεύθυνη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων. Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η ρύθμιση αποσκοπεί στην αποφυγή της ανεξέλεγκτης απόθεσης των φυτικών υπολειμμάτων σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους -πρακτική που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών, το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας, η οποία είναι αρμόδια αποκλειστικά για τη συλλογή των αστικών αποβλήτων, και τη μείωση του κινδύνου δημιουργίας βιομάζας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σάββας Σεφεριάδης και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου, Τζούλια Κουματζίδου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Λ. Παπαδημητρίου / photo: intime 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε ” Red Code” η περιοχή του Έβρου – Υψηλός κίνδυνος για πλημμύρες και ανόδου της στάθμης του ποταμού
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ομολογεί τις βαθιές περικοπές άνω των 3,3 δισ. σε έξι υπουργεία ως το 2029
- Γυναίκα στην Ταϊβάν καταδικάστηκε σε φυλάκιση για μία αλλοπρόσαλλη συνήθεια
- Ο Πούτιν συναντάται με τον ΥΠΕΞ της Κούβας εν μέσω αμερικανικού εμπάργκο
- Εντυπωσιακές εικόνες: Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ασία γιόρτασαν την Κινεζική Πρωτοχρονιά
- Παραδοχή Μ. Χρυσοχοΐδη: «Έχουμε πρόβλημα υπερπληθυσμού στις φυλακές – Θα δημιουργηθούν 8 νέα Καταστήματα»
- Σοκαριστικές δηλώσεις Μακρόν: «Η ελευθερία λόγου είναι τελείως μαλ@@@» – Vid
- Φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας
- Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη
- Κυρανάκης: Από σήμερα, το τραμ καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά και θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες
Κύρια Θέματα









