Στην αξία της στενής και αποδοτικής συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οίνου και Αμπέλου (ΕΔΟΑΟ) αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης της Οργάνωσης.
Ο κ. Σταμενίτης επεσήμανε ότι η συνεργασία των δύο πλευρών έχει ήδη αποδώσει ουσιαστικά αποτελέσματα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη σύσταση ομάδας εργασίας, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΥΠΑΑΤ και φορείς του κλάδου. Όπως διευκρίνισε, η ομάδα αυτή συγκροτήθηκε κατά τα πρότυπα αντίστοιχης που λειτουργεί στον τομέα του βαμβακιού, με στόχο την ολιστική προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τον αμπελοοινικό τομέα.
«Η δυναμική που αναπτύσσει το ελληνικό κρασί τα τελευταία χρόνια μας κάνει να αισιοδοξούμε, αλλά παράλληλα μας κρατά σε εγρήγορση, ώστε να εργαζόμαστε μεθοδικά για την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και τη βελτίωση των αδυναμιών μας έναντι άλλων χωρών», σημείωσε.
Ειδική αναφορά έκανε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με υψηλό εμπορικό ενδιαφέρον και την υιοθέτηση σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών.
Τέλος, ο κ. Σταμενίτης υπογράμμισε τη σημασία της οργάνωσης και προβολής του οινοτουρισμού, τονίζοντας ότι η σύνδεση του κρασιού με τον τουρισμό αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του τομέα. Όπως ανέφερε, η στρατηγική αυτή ενισχύει την εξωστρέφεια, αυξάνει τη ζήτηση για τα ελληνικά κρασιά και δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσική παρέμβαση υπέρ της Βενεζουέλας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει στρατιωτική δύναμη στην Καραϊβική
- «Κάτι πρέπει να γίνει»! «Κεραυνοί» Τραμπ για την σφαγή χριστιανών
- Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές χτύπησαν στο κεφάλι 75χρονη γυναίκα και τη σκότωσαν – Τη βρήκε η κόρη της
- Τσιάρας: Παρέδωσε φάκελο με στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025
- Θα γίνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ; Τι απάντησε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το “μάζεμα” της ελιάς από τα ελαιόδεντρα του Δήμου
- Στοιχεία – σοκ από τη Γαλλία: 107 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους το 2024, αύξηση 11%
- Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές των σχολών της ΔΥΠΑ
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					