«Οι πολύμηνες έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, οδήγησαν σήμερα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση σε 7 κτηματολογικά γραφεία της Αττικής για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε δωροδοκίες, δωροληψίες και άλλα αδικήματα και η οποία έχει ήδη οδηγήσει στη σύλληψη 9 ατόμων. Η έρευνα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2024 και μάλιστα μετά από καταγγελίες της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ήταν σε γνώση της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Αναμένοντας τα πλήρη αποτελέσματα της σημερινής επιχείρησης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και η διοίκηση του φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τους εμπλεκόμενους.
Σε κάθε περίπτωση η ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου, είναι η μόνη οδός που διασφαλίζει την ορατότητα και τη διαφάνεια των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών, των επαγγελματιών, αλλά και των εργαζόμενων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι συνεργάζονται αδιάλειπτα και απρόσκοπτα με τις αρμόδιες ελεγκτικές και διωκτικές αρχές, προκειμένου να μην επιτρέψουν φαινόμενα διαφθοράς.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχει θεσπίσει τα αναγκαία ψηφιακά εργαλεία όπως το akinita.gov.gr και το support.ktimatologio.gr μέσω των οποίων εξυπηρετούνται για τα επείγοντα αιτήματα χιλιάδες επαγγελματίες και πολίτες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Για την υπόθεση, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ σε Κτηματολογικά Γραφεία της Αττικής. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα άτομα και συγκεκριμένα έξι υπάλληλοι των κτηματολογικών γραφείων και τρεις ιδιώτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δραστηριότητες των κατηγορούμενων αφορούν σε επίσπευση των διαδικασιών σχετικά με περιουσιακά στοιχεία πολιτών και οι τρεις ιδιώτες φέρονται ότι ήταν μεσάζοντες που δωροδοκούσαν τους υπαλλήλους για λογαριασμό άλλων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αμοιβές για το «γρηγορόσημο» ήταν περίπου 500 ευρώ η κάθε περίπτωση.
Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανώτερος αξιωματούχος των Εμιράτων εκτίμησε ότι η Τεχεράνη “πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία” με την Ουάσινγκτον
- Ταξί χωρίς οδηγό: Σε ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά;
- ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
- Ημέρα της Μαρμότας 2026: Η “πρόβλεψη” του διάσημου Φιλ…για τον χειμώνα! vid
- Κ. Αρβανίτης : Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για τον αμίαντο
- Θυμάστε τον ποπ σταρ της δεκαετίας του ’80 Glen Medeiros; Η κόρη του τον έκανε viral, vid
- Ιαπωνία: Σφοδρές χιονοπτώσεις στοιχίζουν τη ζωή σε 30 ανθρώπους – Δείτε βίντεο
- Η Νέα Υόρκη πλήττεται από σφοδρό κύμα ψύχους – Τουλάχιστον 13 νεκροί από υποθερμία
- Γαλλία: «Βροχή» οι προτάσεις μομφής για να «πέσει» η κυβέρνηση
- Ο πρόεδρος του Ιράν φέρεται να έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ









