ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης με τον πρόεδρο της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, Πάνο Μαραγκό, συνοδευόμενο από τους Γιάννη Αντωνόπουλο, γραμματέα, και Παναγιώτη Μητσομπόνο, ,έλος του ΔΣ της Λέσχης.
Κατά τη συνάντηση χαρτογραφήθηκαν τα πρώτα βήματα της συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας δράσεων με επίκεντρο τη Γελοιογραφία, σε ένα κτίριο-τοπόσημο, το πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν 218.
Πρόκειται για την υλοποίηση εκκρεμότητας εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, η οποία επανήλθε στο προσκήνιο, κατά τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης «Η Μεταπολίτευση των Γελοιογράφων» (Μετρό Συντάγματος, 15-19 Οκτωβρίου 2024), από τον τ. πρόεδρο της Βουλής και νυν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Αν. Τασούλα.
Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η κριτική ματιά πάνω στην πολιτική επικαιρότητα όχι μόνο δεν απειλεί θεσμικά τη Βουλή, αλλά καλλιεργεί μια αναστοχαστικότητα με απολύτως θετικό πρόσημο. Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι «ο φυσικός χώρος για τη συγκέντρωση, την τεκμηρίωση και την ανάδειξη της πολιτικής γελοιογραφίας είναι η Βιβλιοθήκη της Βουλής στο Καπνεργοστάσιο, όπου βρίσκεται η εμβληματική Συλλογή Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου». Πρόσθεσε δε, πως «δεδομένου ότι σε λίγες ημέρες τίθεται σε λειτουργία το νέο Αποθετήριο της Βιβλιοθήκης, όπου θα αναρτηθεί και η εν λόγω Συλλογή, ψηφιακά επεξεργασμένη και με πολλαπλές δυνατότητες αναζήτησης, οι προοπτικές συνέργειας ανάμεσα στη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και τη Βουλή των Ελλήνων είναι εξαιρετικά ευοίωνες».
Από την πλευρά του ο κ. Μαραγκός σχολίασε ότι «η αρωγή του στελεχιακού δυναμικού της Βουλής στη συγκρότηση και ανάπτυξη μιας σύγχρονης και επιστημονικά ενημερωμένης Συλλογής Γελοιογραφιών αποτελεί αναμφίβολα προϋπόθεση για τη διάσωση και τη διατήρηση ενός είδους λόγου με μακρά και σπουδαία ιστορία, όπως είναι η γελοιογραφία, η οποία όχι μόνο αντικατοπτρίζει, αλλά και συχνά διαμορφώνει πολιτικές εξελίξεις».
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Βασίλειος Μπαγιώκος, ο διευθυντής του Γραφείου Προέδρου, Εμμανουήλ Χατζάκης, η αν. προϊσταμένη της Γ.Δ. Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων, Μαρία Καμηλάκη, και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Βουλής, Παναγιώτης Πολυχρονόπουλος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









