«Η βία δεν έχει χρώμα, δεν είναι η λύση». Αυτό διαμηνύει, σε ανάρτησή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή την επέτειο του εγκλήματος στην τράπεζα “Marfin”.
Αναλυτικά η ανάρτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έχει ως εξής:
«Αν το έγκλημα στη Marfin είχε διαπραχθεί από ακροδεξιούς -κι όχι ακροαριστερούς- φασίστες, οι πλατείες θα γέμιζαν κάθε χρόνο ανήμερα της επετείου! Θα ακούγαμε συνθήματα για τη δημοκρατία, για την ανάγκη να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία, για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες που έκαψαν ζωντανούς την εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη και την Παρασκευή Ζούλια! Για το έγκλημα αυτό, όμως, οι συνήθως «ευαίσθητοι» επέλεξαν τη σιωπή. Δυστυχώς, φαίνεται πως στον τόπο μας υπάρχουν ακόμα αρκετοί που υποστηρίζουν την τυφλή βία. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο φανερά. Αρκεί, με τη λογική τους, αυτοί που ασκούν βία να είναι «από τη σωστή πλευρά». Δυστυχώς!
Το έγκλημα στη Marfin, σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, δεν ήταν βέβαια ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ήταν η τραγική συνέπεια μιας εποχής όπου, με αφορμή την κρίση, κυριάρχησε ο διχαστικός λόγος, η πόλωση και η τοξικότητα. Σήμερα, η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι οι οποίοι θεωρούν πως η πολιτική αστάθεια, η αμφισβήτηση των θεσμών και οι πλατείες του λαϊκισμού και της αγανάκτησης, είναι το όχημα για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Έχουμε καθήκον, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να ξαναγυρίσει πίσω στα σκοτεινά χρόνια του διχασμού. Οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να χτίζουμε ένα μέλλον με δημοκρατία – που διαθέτει πάντοτε τις αναγκαίες βαλβίδες εκτόνωσης- με ενότητα και με ανθρωπιά.
Αν καταλάβουμε όλοι ότι η βία δεν έχει χρώμα και ότι δεν είναι η λύση, αλλά ένα ακόμα βαρύ πρόβλημα, τότε θα μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα πως το «ποτέ ξανά» δεν θα είναι απλώς ένα σύνθημα. Αλλά η πραγματικότητα στην πατρίδα μας!», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρανικός στρατός: Τα πλοία του Ιράκ εξαιρούνται από τους περιορισμούς και μπορούν να περνούν ελεύθερα από το Ορμούζ
- «Γιατί άλλαξε τόσο πολύ;»: Σε σοκ τα στελέχη του MAGA, βλέπουν έναν «άλλο» Τραμπ
- Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου
- Κορυφαίοι διπλωμάτες των ΗΠΑ θα επισκεφθούν το Κίεβο μέσα στον Απρίλιο
- Στον «χορό» των ρίχτερ παραμένει η Ήπειρος
- Ζήτησε ένα σπιτάκι για παιχνίδι – Δείτε τι της έφτιαξαν τα αδέρφια της χωρίς χρήματα, vid
- Ισπανίδα εξηγεί με χιούμορ σε βίντεο τι της αρέσει και τι όχι στην Ελλάδα
- Η συνάντηση Ζελένσκι-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Vid
- Νέο κύμα ιρανικών πυραύλων κατά Ιεροσολύμων και Τελ Αβίβ
- Παναθηναϊκός-Μπενίτεθ: «Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, ο Γιάγκουσιτς θέλει το χρόνο του»









