Η πιο πολυσύχναστη γραμμή τρένων υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας σταμάτησε την Τετάρτη, όταν ένα φίδι μήκους ενός μέτρου τυλίχτηκε γύρω από μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος, διακόπτοντας την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και εγκλωβίζοντας εκατοντάδες επιβάτες.
Τα τρένα Σινκάνσεν που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Τόκιο και Οσάκα ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας του φιδιού, με ειδησεογραφικά δημοσιεύματα να δείχνουν πλάνα με ανθρώπους μέσα σε τρένα να περιμένουν να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια. Το ρεύμα δεν φαίνεται να έχει διακοπεί μέσα στα τρένα, με τα φώτα και τον κλιματισμό να λειτουργούν ακόμα, σύμφωνα με τους επιβάτες.
Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις 5:25 μ.μ. μεταξύ των σταθμών Maibara και Gifu-Hashima, αφού το φίδι φαινόταν να έχει σκαρφαλώσει σε στύλο ηλεκτρικού ρεύματος, και πέθανε καθώς προσπαθούσε να γλιστρήσει κατά μήκος της εναέριας γραμμής. Η ηλεκτροδότηση δεν αποκαταστάθηκε παρά μετά τις 7 μ.μ.
Η γραμμή συνδέει το Τόκιο, τη Ναγκόγια και την Οσάκα με περισσότερα από 370 τρένα καθημερινά, μεταφέροντας κατά μέσο όρο 430.000 επιβάτες. Με ταχύτητα έως και 285 χλμ. την ώρα, η διαδρομή από την ιαπωνική πρωτεύουσα στην Οσάκα διαρκεί λιγότερο από δυόμισι ώρες.
Περισσότεροι από 7 δισεκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει με το Tokaido shinkansen από τότε που άνοιξε ως η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964. Έχει ένα υποδειγματικό ιστορικό ασφάλειας, χωρίς να έχει καταγραφεί ούτε ένας τραυματισμός ή ατύχημα, και τα τρένα κινούνται εντός 1,6 λεπτών από τον προγραμματισμένο χρόνο τους, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης Central Japan Railway Co. (JR Tokai).
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που τα ερπετά καθυστερούν το σινκανσέν.
Ένα φίδι 40 εκατοστών μέσα σε ένα βαγόνι σε μια γραμμή από τη Ναγκόγια προς το Τόκιο τον Απρίλιο του περασμένου έτους προκάλεσε ανησυχία στους επιβάτες. Το προσωπικό δεν μπόρεσε να βρει το ερπετό και το βαγόνι αντικαταστάθηκε, με αποτέλεσμα μια καθυστέρηση 17 λεπτών.
Το 2009, προκλήθηκε επίσης διακοπή ρεύματος από ένα φίδι που σκαρφάλωσε σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σταματώντας τα τρένα μεταξύ Τόκιο και Φουκουσίμα.
La circulation du Tokaido Shinkansen a été temporairement suspendu hier en raison d'une panne de courant.
— ⛩ Ryo Saeba | Japon XYZ ⛩ (@Ryo_Saeba_3) May 1, 2025
La raison : un serpent de 1m de long s’est enroulé autour d’une caténaire à Ogaki (Gifu), provoquant un court-circuit 🐍 #Japonpic.twitter.com/nBFpyBC9is
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αραίωση του εμπλουτισμένου ουρανίου με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων προτείνει το Ιράν
- Παγκόσμιο θέμα συζήτησης όσα είπε ο Δένδιας για τους μετανάστες
- Τέτοιο μη επανδρωμένο επίγειο θωρακισμένο όχημα λάνσαραν οι Ρώσοι στο μέτωπο, vid
- Τι απάντησε ο Μακρόν όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Έπσταϊν
- Αλλάζει ο χάρτης των ακινήτων στην Αττική: Πειραιάς και Περιστέρι στο προσκήνιο για αγορά και ενοικίαση
- Αγρότες: Μηχανοκίνητες πορείες παραγωγών στη βόρεια Ελλάδα
- Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης
- Κ. Τσιάρας: Στόχος μας να ξαναχτίσουμε καλύτερα συνολικά την ελληνική κτηνοτροφία
- Βρετανία: Την “έντονη ανησυχία” τους για τις αποκαλύψεις Έπσταϊν εξέφρασαν για πρώτη φορά Ουίλιαμ και Κέιτ
- “Στενάζουν” φούρνοι και ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς – Πάνω από 3.000 λουκέτα σε δύο χρόνια









