Όπως σημειώνει, «για όσους έχουν μάθει να μιλάνε μόνο με συνθήματα, η σημερινή ημέρα είναι άλλη μια αφορμή για μεγάλα λόγια και ξύλινα συνθήματα. Για εμάς, είναι μια ευκαιρία να υπογραμμίσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει στην πράξη για τους εργαζόμενους. Και δεν είναι λίγα! Όποιος θέλει μπορεί να διαψεύσει κάτι από τα παρακάτω!
Μέσα σε 6 χρόνια: Η ανεργία μειώθηκε από το 17,5% στο 9% και δημιουργήθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας. Ο κατώτατος μισθός έχει ανέβει στα 880 ευρώ από 650 ευρώ. Και ο μέσος μισθός έχει φτάσει τα 1.342 ευρώ από 1.046 ευρώ. Ξεκίνησε και επεκτάθηκε η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου και την πληρωμή των υπερωριών των εργαζομένων. Οι γονικές άδειες επεκτάθηκαν, προσφέροντας πραγματική στήριξη στις νέες οικογένειες. Ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή “Επιθεώρηση Εργασίας” αποτελεί εργαλείο για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις βασικές πρωτοβουλίες μας».
Και, σε πιο προσωπικό τόνο, «είμαι ικανοποιημένος που συνέβαλα σε αρκετές από αυτές τις πρωτοβουλίες ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», γράφει ο Κ. Χατζηδάκης, η ανάρτηση του οποίου καταλήγει ως εξής:
«Με σκληρή δουλειά, η ελληνική οικονομία ανεβαίνει ολοένα και ψηλότερα κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική στην πράξη. Και όσο η πρόοδος συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν μέρισμα ανάπτυξης. Είτε με νέες, στοχευμένες μειώσεις φόρων είτε με πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματός τους. Ώστε η συλλογική πρόοδος να έχει αντανάκλαση και σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Την ίδια στιγμή, πολλές από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες της αντιπολίτευσης θα οδηγούσαν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: θα βύθιζαν την οικονομία σε ύφεση και τελικά θα δημιουργούσαν αδιέξοδα για τους εργαζόμενους.
Έχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Να συνεχίσουμε με σοβαρότητα την προσπάθεια για περισσότερες δουλειές και καλύτερους μισθούς. Αυτός είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά!», υπογραμμίζει κλείνοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης για Γλύκατζη-Αρβελέρ: Η διαδρομή της είναι μία διαρκής απόδειξη της δύναμης της θέλησης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι 8 δράστες για δεκάδες κλοπές, με λεία “μαμούθ” άνω των 400.000 ευρώ
- Κ. Πιερρακάκης προσερχόμενος στο Eurogroup: Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε τον διεθνή ρόλο του ευρώ
- Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντιβάλ – Είχε παίξει στις ταινίες “Ο Νονός” και “Αποκάλυψη Τώρα”
- Αττική: Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και εξαπατούσαν τα θύματά τους – Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις
- Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση 55χρονου από τη Χαλκιδική – Εντοπίστηκε νεκρός στις Συκιές Θεσσαλονίκης
- Αυστρία: Δίωξη για τρομοκρατία σε 21χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
- Η τελευταία χρονιά πριν τις εκλογές! Τι είπε ο Μητσοτάκης με αναφορά στα «αβέβαια χρόνια» που έρχονται
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- ΕΕΔ: “Αξιώνουμε πλήρη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς σχετικά με την εισαγωγή της AI στη Δικαιοσύνη”









