Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 34 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γαύδου, 25 ναυτικά μίλια νότια της νήσου, σήμερα το πρωί, από λιμενικούς που προσέγγισαν το πλοιάριο/λέμβο, με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Η πληροφορία για την ύπαρξη μεταναστών δόθηκε το πρωί λίγο πριν τις 7 και αμέσως ενεργοποιήθηκε drone της frontex, το οποίο εντόπισε και έστειλε επακριβώς το στίγμα. Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, οι οποίοι είναι όλοι άνδρες.
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και αναμένεται η μεταφορά τους, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στην Αγυιά Χανίων.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Μ. Λαμπαθάκης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δένδιας: Ήταν μια παρέλαση καινοτομίας, η οποία μπορεί πλέον να ενισχύει το φρόνημα
- Πάτρα: Η πόλη τίμησε την εθνική επέτειο – Ι. Φωτήλας: «Όλοι οι Έλληνες να προχωρήσουμε μαζί με ομοψυχία»
- Τα παράξενα ελάφια – βαμπίρ που κρύβονται στα δάση της Βρετανίας – Δείτε βίντεο
- Ξαφνικό μπλακ άουτ βύθισε στο σκοτάδι νήσο στη ρωσική άπω ανατολή, vid
- Τι «σύγχρονο» είδαμε στη σημερινή παρέλαση της Θεσσαλονίκης
- “Μελίσα”: Λένε ότι θα είναι ο χειρότερος κυκλώνας του αιώνα – Το απόκοσμο βίντεο από το μάτι του τυφώνα
- 28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη
- Θεσσαλονίκη: Δράση των αστυνομικών για την παραβατικότητα των ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο
- Αμερικανική εταιρεία-κολοσσός ανακοινώνει την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας
- Κοραή 4: Συγκλονιστικές εικόνες από το κολαστήριο της Κομαντατούρ – “Εκεί που η ιστορία μένει «ζωντανή»”









