Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου), ο Δήμος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το νόμο οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές υποχρεούνται να καθαρίσουν, έως την 30ή Απριλίου και να διατηρούν καθαρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με δικές τους δαπάνες, τους οικοπεδικούς και λοιπούς ακάλυπτους χώρους, για την αποτροπή πυρκαγιάς ή της ταχείας επέκτασής της.
Ο καθαρισμός περιλαμβάνει: Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών καθώς και της λοιπής καύσιμης ύλης από την επιφάνεια του εδάφους. Αποκλάδωση της βάσης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης και απομάκρυνση τυχόν άλλων αναφλέξιμων υλικών και απορριμμάτων.
Για την αποφυγή των κυρώσεων, περιλαμβάνεται και υποβολή υπεύθυνης δήλωσης καθαρισμού οικοπέδου στο Εθνικό Mητρώο, έως την 31η Μάϊου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr. Η μη συμμόρφωσή, συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων ενώ σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού και μεταφοράς θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες τις σχετικές δαπάνες.
Ο Δήμος ΒΒΒ ζητά να ενημερωθεί εγγράφως, για την όποια μεταβίβαση ιδιοκτησίας έχει γίνει, στο αρμόδιο Τμήμα Εσόδων του Δήμου (Λ. Κων/νου Καραμανλή 18, 16673 Βούλα, τηλ. επικ. 2132020077/078)
Τέλος σημειώνει ότι οι υπηρεσίες του, έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε όλα τα δηλωμένα ως καθαρισμένα οικόπεδα και ενημερώνει «πως σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης, οι κυρώσεις που προβλέπονται είναι ποινική δίωξη και πρόστιμο το ελάχιστο 12.000 Euro».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ/ photo:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βατικανό: Η «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Άγγελου αποκαθίσταται στην Καπέλα Σιξτίνα
- Ο Μπράιαν Μέι λέει ότι «η Αμερική είναι επικίνδυνο μέρος για περιοδεία των Queen»
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η Ελλάδα χρειάζεται Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής
- Ιορδανία: Δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφος της για επίθεση στο Ιράν, λέει ο ΥΠΕΞ Σαφάντι
- Επιθεώρηση Εργασίας: Ιστορικό υψηλό, με 82.412 ελέγχους και 53,4 εκατ. ευρώ πρόστιμα το 2025
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για 132 θέσεις από επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- Οι ΗΠΑ φέρονται να θέλουν να δημιουργήσουν ένα απόθεμα σπάνιων γαιών με το βλέμμα στο Πεκίνο
- Άννα Διαμαντοπούλου: «8 σημεία στα οποία όλοι συμφωνούμε στο ΠΑΣΟΚ»
- Γ. Παπανδρέου: Γιατί οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν σημασία σε έναν κόσμο που διολισθαίνει προς τη σύγκρουση
- Χ. Δούκας: «Οι δήμοι καλούνται να πληρώσουν και πανάκριβο νερό» – Αύξηση έως και 32%








