Τον Φεβρουάριο, οι αστρονόμοι φοβήθηκαν ότι ο διαστημικός βράχος θα χτυπούσε τη Γη το 2032 , αλλά τώρα αυτό φαίνεται πολύ λιγότερο πιθανό.
Ένας αστεροειδής «δολοφόνος της πόλης» που προηγουμένως πιστευόταν ότι βρισκόταν σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη θα μπορούσε αντ ‘αυτού να χτυπήσει στη Σελήνη, σύμφωνα με νέα δεδομένα.
Ο αστεροειδής 2024 YR4 προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία μετά την ανακάλυψή του πέρυσι, καθώς η τροχιά του διαστημικού βράχου έδειξε πιθανότητα 3 τοις εκατό να συντριβεί στη Γη τον Δεκέμβριο του 2032. Οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να καταστρέψει δομές έως και 80 χιλιόμετρα από τη ζώνη πρόσκρουσης.
Οι επόμενες παρατηρήσεις του βράχου μείωσαν την απειλή σχεδόν στο μηδέν.
Αλλά νέες άμεσες παρατηρήσεις του αστεροειδούς από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA υποδηλώνουν σχεδόν 4 τοις εκατό πιθανότητα ο βράχος να συντρίψει στη Σελήνη.
Υπάρχει πάνω από 96 τοις εκατό πιθανότητα ο αστεροειδής να αποφύγει εντελώς τη Σελήνη, ανέφερε η NASA σε δήλωση την Πέμπτη.
Οι τελευταίες παρατηρήσεις αναθεωρούν επίσης το μέγεθος του διαστημικού βράχου από 40-90 μέτρα σε 53-67 μέτρα, περίπου στο μέγεθος μιας δομής 15 ορόφων.
Πολλοί επιστήμονες ελπίζουν ότι ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Σελήνη καθώς θα μπορούσε να παρέχει περισσότερα δεδομένα για την προετοιμασία για μελλοντικές επιχειρήσεις πλανητικής άμυνας.
«Η πιθανότητα να έχουμε την ευκαιρία για μια παρατήρηση μιας μεγάλης πρόσκρουσης της Σελήνης είναι πράγματι ένα ενδιαφέρον σενάριο από επιστημονική άποψη», λέει ο Richard Moissl, επικεφαλής του γραφείου πλανητικής άμυνας της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι η σύγκρουση μπορεί να είναι «πολύτιμη για σκοπούς πλανητικής άμυνας».
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστυνομικός σώζει μωρό που πνίγεται στην άκρη του δρόμου σε βίντεο που έγινε viral
- Το μυστήριο των οικόσιτων γατών λύθηκε: Αρχαίο DNA από Κίνα ανατρέπει όσα ξέραμε για την προέλευσή τους
- Χάος στο γήπεδο: Ινδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή δεν είδαν…τον Μέσι! vid
- Κ. Σκρέκας: Η ΝΔ είναι σήμερα πόλος έλξης για όλους τους πολίτες
- Τραγωδία στο Τέξας: 15χρονος σκότωσε τη μητέρα και τα δύο αδέλφια της πρώην κοπέλας του
- «Θα αναλάβουμε δράση», λένε οι ΗΠΑ, κοιτώντας προς τη Ρουάντα
- Γυναίκα “φύλακας άγγελος” σώζει άνδρα που έπεσε στις ράγες του Μετρό στην Βαρκελώνη, vid
- Ζαχάροβα σε ευρωπαϊκά κράτη: Συνέλθετε! Δεν θα μπορέσετε να μας αποζημιώσετε, έρχονται αντίποινα
- Ευτράπελο σε παιδική παράσταση – Έντυσαν αγόρι…Έλβις αντί για Ξωτικό!
- Πλημμύρες στις ΗΠΑ: Επεισοδιακή διάσωση με ελικόπτερο 4 ανθρώπων από πλημμυρισμένο σπίτι, vid
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ









