Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία στην εκδήλωση, στην Κοζάνη, όπου παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και Επιχειρηματικότητα: Η Δυτική Μακεδονία περνάει σε νέα εποχή».
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Πρόγραμμα «πρωτοπόρο» για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και σημείωσε: «Ο κεντρικός σκοπός του Προγράμματος αυτού δεν είναι άλλος από τη δημιουργία πολλών νέων, καλά πληρωμένων θέσεων απασχόλησης που θα υποκαταστήσουν την απώλεια των θέσεων εργασίας που η απολιγντιτοποίηση αναπόφευκτα προκάλεσε στην περιοχή σας».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, τόνισε ότι «ήταν μία πολιτική απόφαση δύσκολη, τολμηρή, η οποία, όμως, έπρεπε να συνοδευτεί αναπόφευκτα από ένα τέτοιο σχέδιο, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε στη Δυτική Μακεδονία, πρωτίστως, αλλά και στη Μεγαλόπολη, ορατότητα και προοπτική. Κυρίως για τα νέα παιδιά, αλλά, πρωτίστως, για τους επιχειρηματίες που θα κλειστούν για να επιχειρήσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στις τρσσερις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας».
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η υλοποίηση του Προγράμματος «τρέχει» με μεγάλες ταχύτητες και πως έχουμε λόγους να είμαστε περισσότεροι αισιόδοξοι «Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, διότι φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε και άλλες σημαντικές μεγάλες επενδύσεις έτσι ώστε όχι μόνο να αναπληρώσουμε το κενό των χαμένων θέσεων εργασίας αλλά πραγματικά να μπορέσουμε να καταστήσουμε τη Δυτική Μακεδονία έναν πόλο ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στον Ιρανό ομόλογό του
- ΣΒΕ: Ευπρόσδεκτα αλλά όχι επαρκή τα μέτρα για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας
- ΠΟΕ-ΟΤΑ για Κοινωνικές Δομές: 24ωρη απεργία με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες μέσω τηλεφώνου – Λεία-μαμούθ άνω των 1,2 εκατ. ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη εφοριακός που ενημέρωνε καταστηματάρχες για ελέγχους
- Ούτε σε ταινία: Φιαλίδιο με το ραδιενεργό Πολώνιο 210 βρέθηκε τυχαία σε “κυνήγι” πασχαλινών αυγών στη Γερμανία
- Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Μαΐου 2026, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ
- Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο χωράει μία ολόκληρη κωμόπολη
- Η Τεχεράνη μιλά όπως ακριβώς η Μόσχα – Τι ειπώθηκε για την πρόταση εκεχειρίας
- Το Ιράν θα συνεχίσει τον πόλεμο “για όσο καιρό οι πολιτικοί αξιωματούχοι το κρίνουν σκόπιμο”








