Η Κ. Κάλας θα συναντηθεί διαδοχικά με τις ισραηλινές και παλαιστινιακές αρχές και αναμένεται να “καλέσει σε άμεση επιστροφή στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων”. Θέλει επίσης να “υπενθυμίσει τη σημασία ανεμπόδιστης πρόσβασης” στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο Ισραήλ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ, καθώς και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ.
Στην παλαιστινιακή πλευρά, θα δει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουστάφα.
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε σήμερα επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στον βορρά, πέντε ημέρες αφότου ‘έσπασε’ την κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς.
Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας ξέσπασε με την πρωτοφανή επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 που προκάλεσε τον θάνατο 1.218 ανθρώπων από ισραηλινής πλευράς, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημα στοιχεία.
Η επίθεση που εξαπέλυσε σε αντίποινα το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχει προκαλέσει συνολικά 50.021 θανάτους, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με απολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, τα στοιχεία του οποίου θεωρούνται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ. Η Πολιτική Προστασία, η κύρια υπηρεσία παροχής βοήθειας στην περιοχή αυτή, έκανε επίσης λόγο για 50.000 θανάτους.
Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους αριθμούς αυτούς με ανεξάρτητο τρόπο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει παραδώσει τα ακίνητα των πολιτών στα funds
- Μαξίμου για Patriot: «Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής της Ελλάδας, ήταν μία αμυντική ενέργεια»
- ΕΟΠΥΥ: Προειδοποιήσεις για παραπλανητικά μηνύματα SMS
- Οργή της Ρωσίας με Ισραήλ: Χτύπησαν συνεργείο του RT – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Οι Ρωσίδες που δεν θέλουν παιδιά θα στέλνονται σε ψυχολόγο για να τους αλλάξει γνώμη!
- Οι μεγάλες ενεργειακές υποδομές που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου
- Μέση Ανατολή: Ο Μακρόν κάνει λόγο για “απερίσκεπτη κλιμάκωση”
- ΜΜΕ Δανίας: Η κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί για μια εισβολή των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
- ΒΙΝΤΕΟ-Σοκ: Προσκυνητής αποπειράθηκε να στραγγαλίσει τον πατέρα του μέσα στο τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα
- Χαλαρά…Δεν θα πιστεύετε πώς έκανε δηλώσεις ποδοσφαιριστής στην Ολλανδία! Viral ΒΙΝΤΕΟ









