Ένας δύτης πέθανε κατά την διάρκεια κατάδυσής του σε ένα περίπλοκο δίκτυο υποβρύχιων σπηλαίων στο Panhandle της Φλόριντα που εκτείνεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Μια αποστολή διάσωσης ξεκίνησε για τρία άτομα αφού το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζάκσον είπε ότι ειδοποιήθηκε για κάποιους δύτες στο Twin Caves στο πάρκο Jackson Blue Springs στη 1:15 μ.μ. της Τρίτης, οι οποίοι καθυστέρησαν να βγουν στην επιφάνεια της θάλασσας.
Οι αστυνομικοί είπαν ότι δύο δύτες κατάφεραν να βγουν από το σπήλαιο με ασφάλεια στην επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι πυροσβέστες και διασώστες της κομητείας Jackson, η Florida Fish and Wildlife και το προσωπικό της Cave Adventures.
«Δυστυχώς, η επιχείρηση οδήγησε στην ανάκτηση ενός τρίτου δύτη που ανασύρθηκε νεκρός», έγραψε το γραφείο του σερίφη σε δήλωση νωρίς το βράδυ της Τρίτης.
Ένας ιατροδικαστής αναμένεται να προσδιορίσει την αιτία θανάτου του δύτη, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο Edd Sorenson, ειδικός στις διασώσεις και ιδιοκτήτης του Cave Adventures, βρισκόταν περίπου 50 μίλια μακριά στο Vortex Springs όταν ένας από τους δύτες επικοινώνησε μαζί του για να του πει ότι δύο μέλη της ομάδας τους δεν ανέβηκα ποτέ στην επιφάνεια.
Ο Sorenson είπε στο WKRG ότι ένας από τους εκπαιδευτές του, ο Mehdi Zinetti, βρισκόταν στην τοποθεσία.
Ο Σόρενσον είπε ότι οι συνθήκες στα σπήλαια ήταν καθαρές το πρωί της Τρίτης όταν οι δύτες ξεκίνησαν την κάθοδό τους. Αφού μπήκε στο νερό, ο Ζινέτι κατάφερε να εντοπίσει έναν από τους αγνοούμενους δύτες και να τον φέρει με ασφάλεια στη στεριά.
Συνέχισε να ψάχνει για τον τρίτο δύτη στο νερό αλλά βγήκε λίγα λεπτά αργότερα.
“Σκέφτηκε επειδή έπρεπε να πάει σε πολλές κατευθύνσεις, ίσως να τον έχασε και ίσως να είναι ασφαλής. Έτσι βγήκε και δεν ήταν ακόμα εκεί, οπότε επέστρεψε ξανά”, είπε ο Sorenson. Όταν δεν μπόρεσε να βρει τον δύτη στη στεριά, ο Ζινέτι ξαναμπήκε στο νερό.
Τα νερά είχαν αρχίσει να γίνονται αρκετά θολά, καθιστώντας την ορατότητα σχεδόν αδύνατη.
Ο Ζινέτι βρήκε τελικά τον νεκρό άντρα και τον τράβηξε έξω, πρόσθεσε.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΔΥΠΑ: 100% επιδότηση μισθών για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους
- «Δεν σας εξουσιοδοτήσαμε να μας σύρετε σε πόλεμο με τη Ρωσία»: Κραυγή κατά της Ε.Ε., vid
- Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ η ανάπτυξη του προαστιακού σιδηροδρόμου Δυτ. Θεσσαλονίκης – Οι 7 στάσεις
- Χταζηδάκης: «Θέλουμε ήρεμα νερά στο Αιγαίο»
- Ποιούς υποδέχθηκε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στο σούπερ γιοτ του;
- Δυνατό ΒΙΝΤΕΟ από το ουκρανικό μέτωπο! Κουβάλησε για 2,5χλμ τον συμπολεμιστή του
- Η εμβληματική φωτογραφία του David Bowie με τον κεραυνό αναμένεται να σπάσει ρεκόρ!
- Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από τους τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία
- Κ. Χατζηδάκης: Οι παρεμβάσεις της ΔΕΘ για τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών στηρίζουν το εμπόριο
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη εκπαιδευτικού που εν μέσω πανδημίας προσήλθε στο σχολείο χωρίς αρνητικό self-test
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ
