Αρχικά πήρε τον λόγο ο κ. Νικολακόπουλος ο οποίος έκανε έναν απολογισμό του έργου σημειώνοντας ότι μέσα στους 14 μήνες της θητείας του στο υπουργείο επισκέφθηκε τα 30 από τα 35 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνεργασίες που είχε με άλλα υπουργεία ,όπως της Παιδείας και της Δικαιοσύνης, οι οποίες οδήγησαν σε καινοτομίες για την βελτίωση και αναβάθμιση των φυλακών αλλά και για την λύση διαφόρων προβλημάτων.
Ενδεικτικά αναφέρθηκε στον διαχωρισμό των κρατουμένων βάσει των αδικημάτων ,που έχουν τελέσει, και την μεταγωγή τους στις αντίστοιχες φυλακές, στον διπλασιασμό των εκπαιδευτικών δομών μέσα στις φυλακές, στην ίδρυση επαγγελματικής σχολής κατάρτισης διαφόρων ειδικοτήτων και στην υπογραφή συμβάσεων με το υπουργείο Υγείας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους κρατουμένους.
Τέλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε να του αναθέσει την θέση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την άψογη συνεργασία που είχαν, τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, Αρίστο Περρή και Παναγιώτη Στάθη, και την ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε τα εύσημα στον κ. Νικολακόπουλο για το έργο του τονίζοντας ότι στην διάρκεια της θητείας του συνέβαλε σημαντικά βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και στα ζητήματα της εκπαίδευσης τους καθώς και στην αποσυμφόρηση των φυλακών.
Ακολούθως υποδέχθηκε τον νέο υφυπουργό κ. Λαμπρόπουλος τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν έμπειρο πολιτικό με ήθος και συνέπεια, ο οποίος λόγω των θητειών του στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας έχει γνώση από ένστολα υπουργεία.
Κλείνοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι ουδέποτε θα σταματήσουν οι προσπάθειες για την καθημερινή εξασφάλιση όλο και καλύτερων συνθηκών ασφάλειας για τον πολίτη, ενώ επισήμανε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να «…φέρουμε την αστυνομία πολύ γρήγορα, στη σύγχρονη πραγματικότητα με νέους θεσμούς, νέους νόμους, καινοτομικές πολιτικές που μας κάνουν αποτελεσματικότερους».
Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Λαμπρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ Χρυσοχοΐδη για το εγκάρδιο καλωσόρισμα του, τόνισε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΘΑ το 2004 συνεργάστηκε άψογα με την Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακολούθως ευχήθηκε καλή συνέχεια στον κ. Νικολακόπουλο σημειώνοντας ότι αφήνει ένα σπουδαίο έργο, που φιλοδοξεί ο ίδιος να συνεχίσει, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό, τους γενικούς γραμματείς, και την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, δεσμεύθηκε για συνεργασία και να δώσει όλες τις δυνάμεις του για την ασφάλεια των πολιτών.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την επίδοση αναμνηστικών δώρων από τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο στον απελθόντα υφυπουργό Ανδρέα Νικολακόπουλο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βραβεία Έμμυ: «The Studio» και «Adolescence» οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής βραδιάς
- Η νέα μόδα είναι…τα πάρτι διαζυγίου! “Γιορτάζω τη νέα μου ζωή!”
- Κλίμα «σύγκρουσης» εντός ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Ουάσινγκτον
- Πολωνός ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχουν εθελοντές να πολεμήσουν τη Ρωσία» – Τι απάντησε η Ζαχάροβα
- «Φωτιά» από την Πολωνία: Με αυτό που ζήτησαν φέρνουν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
- Ισπανικό περιοδικό αποθεώνει τη Σύρο: Η «διαχρονική βασίλισσα των Κυκλάδων»
- ΟΣΕ: Τεχνικό πρόβλημα στο τηλεδιοικούμενο τμήμα Θήβας – Δαύλειας από δολιοφθορά
- Η πιο τρομακτική…λάμπα σε δρόμο της Πολωνίας που έγινε παγκόσμιο viral!
- Τα συγχαρητήρια που έλαβε ο Μεντβέντεφ για τα γενέθλιά του
- Απίστευτο συμβάν στη Θεσσαλονίκη: 51χρονος έκλεβε καύσιμα από τον εργοδότη του
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΟΣΕ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
