Tην Νέα Υόρκη επισκέπτεται ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος για να συμμετάσχει στην 69η Σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κατάσταση των Γυναικών (Commission on the Status of Women).
Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Ρουσόπουλος θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.
Επίσης θα απευθύνει εναρκτήρια ομιλία σε παράλληλη εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ισότητας και Μη Διάκρισης του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με την Ελλάδα με θέμα η «Ισότιμη Εκπροσώπηση των Γυναικών – Εμπόδια και Λύσεις».
Ο κ. Ρουσόπουλος θα έχει και άλλες διμερείς συναντήσεις υψηλού επιπέδου στη Νέα Υόρκη, μεταξύ αυτών με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα για την χάραξη Πολιτικής και την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα Πολιτικών Υποθέσεων και Υποθέσεων Οικοδόμησης Ειρήνης.
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον (12-13 Μαρτίου), όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του αμερικανικού Κογκρέσου, του Οργανισμού Αμερικανικών Πολιτειών (ΟΑS), της διπλωματικής κοινότητας και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Γαραντζιώτη / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο