Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην τομέα της ασφάλειας και της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προοπτικές για μελλοντική συνεργασία.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αμφότεροι οι υπουργοί επεσήμαναν το στρατηγικό χαρακτήρα των διμερών σχέσεων. Υπό αυτό το πρίσμα, συμφώνησαν στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού.
Η συζήτηση στράφηκε και στα θέματα της Μέσης Ανατολής, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να έχει την ευκαιρία να ενημερώσει για τη πρόσφατη περιοδεία και επίσκεψη του στη Συρία. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου, ο οποίος είναι σε θέση να διατηρεί στρατηγική σχέση με Ισραήλ και άριστες σχέσεις με όλες τις χώρες του αραβικού κόσμου.
Επιπλέον, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, στον τομέα της μετανάστευσης και στην τεχνητή νοημοσύνη, συνομιλώντας παράλληλα και για το μέλλον των διατλαντικών σχέσεων.
Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στη δυναμική παρουσία της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, την οποία χαρακτήρισε συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ανταποκριτή Π. Κασφίκη, photo EPA-EFE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι ΗΠΑ θα μπορούν να στέλνουν 25 μετανάστες στην Κόστα Ρίκα κάθε εβδομάδα δυνάμει διμερούς συμφωνίας
- 101 ετών παππούς πλάθει πηλό και γίνεται παγκόσμιο viral για την ζωντάνια του – ΒΙΝΤΕΟ
- Τραγικός απολογισμός από τη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους στην Κολομβία – 66 μέχρι στιγμής οι νεκροί
- Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο
- Παρουσιάστηκε το Αρχείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο kolokotronis-archive.org
- Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι λόγω πυρκαγιάς σε κτίριο – Καθυστερήσεις δρομολογίων
- Νέος μετεωρίτης εθεάθη πάνω από τις ΗΠΑ! Vid
- Ανέβηκαν ξανά οι τιμές του πετρελαίου
- Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις σήμερα 24/3 – Πού θα σημειωθούν βροχές
- «Αυταρχική νάρκισσος»: «Σύγκρουση» Κυρανάκη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή









