Η Χαμάς πρόκειται να παραδώσει σήμερα στο Ισράηλ τέσσερις σορούς ομήρων, μεταξύ των οποίων αυτές των δύο παιδιών της οικογένειας Μπίμπας και της μητέρας τους, που έγιναν σύμβολα της φρίκης που κατέλαβε το Ισραήλ κατά την επίθεση του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου 2023.
«Θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το κράτος του Ισραήλ, μια ημέρα συντριβής, μια ημέρα πένθους», δήλωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Οι σοροί των τεσσάρων ομήρων πρόκειται να παραδοθούν από τη Χαμάς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση, που αναμένεται το Σάββατο, Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ, βάσει της συμφωνίας εκεχειρίας στη λωρίδα της Γάζας.
Η εν λόγω συμφωνία τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου, έπειτα από 15 μήνες ενός πολέμου που κηρύχθηκε στη λωρίδα της Γάζας μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.
Όλοι ανησυχούν σε σχέση με το αν κρατήσει η εκεχειρία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Αίγυπτος συζητούν τρόπους για να δοθεί οριστικό τέλος στον πόλεμο στο Ιράν
- Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν τα ξημερώματα μέσα σε όχημα στον Ψηλορείτη
- Επεισοδιακή καταδίωξη στο Χαλάνδρι με 19χρονο μεθυσμένο οδηγό – Έπεσε πάνω στο περιπολικό
- Επάρκεια προϊόντων και τιμές ενόψει Πάσχα: Τι ανακοίνωσε η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας
- Μια απόπειρα ληστείας αυτοκινήτου στην Αφρική βγαλμένη από…κωμωδία! ΒΙΝΤΕΟ
- ΥΠΕΞ για Πανάγιο Τάφο: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία»
- Αγρότες ανάβουν φωτιές γύρω από κερασιές δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα (Vid)
- Η Σαουδική Αραβία λέει πως αναχαίτισε 5 πυραύλους
- Και η διεθνιστική Αυστραλία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω ανατιμήσεων
- Απίστευτη ψαριά στη Φλόριντα – Πάλευαν 5 ώρες με τον γιγάντιο ξιφία (Vid)









