να στήσουμε έναν πυρήνα όπου θα μαζέψουμε γνώση, φρέσκα μυαλά, νεοφυείς επιχειρήσεις, υπολογιστική ισχύ και θα έρθουμε να λύσουμε προβλήματα που το Δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας έχει», ανέφερε μεταξύ άλλων το πρωί της Παρασκευής (13/12) ο Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ».
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνέχισε λέγοντας: «Για παράδειγμα έχω προβλήματα στην υγεία για να μπορέσω στις συνταγογραφήσεις να ανακαλύψω απάτες, θέλω να μου φέρετε εσείς νεοφυείς επιχειρήσεις, ωραίες ιδέες. Η αγορά θα πει ναι, αλλά θέλω υπολογιστική ισχύ, είναι ακριβό πράγμα η Τεχνητή Νοημοσύνη, που θα τα τρέχω αυτά τα μοντέλα; Είμαστε εδώ γιατί θα έχουμε από το τέλος του ’25 εθνικό υπερυπολογιστή, τον Δαίδαλο, άρα σας δίνουμε δεδομένα που χρειάζεστε, σας δίνουμε υπολογιστική ισχύ, σας βοηθάμε να στήσετε τις επιχειρήσεις σας και ελάτε εδώ να λύσουμε προβλήματα με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».
Όπως πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου: «Το εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης θα έρθει να κλείσει ένα τεράστιο ζήτημα που υπάρχει με τα ελληνικά. Θα πρέπει να μάθει στην Τεχνητή Νοημοσύνη να μιλάει ελληνικά και όχι απλά ελληνικά, αλλά τα σύνθετα ελληνικά, ιατρικά κείμενα…».
Συμπλήρωσε δε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα, τόσο μικρή χώρα, κατέθεσε μια τόσο αξιόμαχη πρόταση και την πήρε. Το επόμενο στάδιο είναι να συστήσουμε τον φορέα. Μέσα στο ’25 πρέπει να συσταθεί ο φορέας και να αρχίσουμε να τρέχουμε».
Ερωτηθείς πότε θα μπορούν σε μεγάλες εταιρείες όπως η Google ή η Apple να μιλάνε ελληνικά οι τεχνητές τους νοημοσύνες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε:
«Θεωρώ πως σίγουρα θέλεις περίπου έναν χρόνο. Πρέπει να είμαστε πρώτα εντάξει με τη νομοθεσία για τα δεδομένα. Το νομοσχέδιο για τη διακυβέρνηση των δεδομένων περνάει από την ελληνική Βουλή Γενάρη-Φλεβάρη.
Το έχουμε έτοιμο, το παρουσιάζουμε στο υπουργικό συμβούλιο στις 23 Δεκεμβρίου. Συνεπώς το ’25 κάνουμε όλα τα διαδικαστικά, στηνόμαστε, βρίσκουμε και οργανώνουμε τα δεδομένα μας για να μπορέσουμε πλέον το ’26 να αρχίσουμε να δίνουμε προϊόντα και θέλουμε να βρίσκουμε προϊόντα στα ελληνικά».
Parapolitika – Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









