«Μετά το περιστατικό με τον θάνατο του δίχρονου παιδιού στη δομή του Σχιστού, άλλο ένα τραγικό περιστατικό, αυτή τη φορά στη δομή της Μαλακάσας, ήρθε να δείξει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η αδιαφορία για την καθημερινή επιβίωση των διαμενόντων, ακόμη και των πιο ευάλωτων, έχει μακάβριες συνέπειες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «δεν αρκεί μια Γραμματεία στο υπουργείο, για να προληφθούν περιστατικά κακοποίησης, όπως αυτό που καταγγέλθηκε από τον δεκαεξάχρονο για σεξουαλική κακοποίηση και βασανισμό, δεν αρκούν βέβαια ούτε οι περιφράξεις, ούτε τα τουρνικέ, ούτε τα drones». «Γιατί η ασφάλεια δεν εξαντλείται στους ελέγχους για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει σε μια δομή.
Χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό για την παιδική προστασία στο πεδίο, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και διερμηνείς για να μπορέσει να επανασυσταθεί το υποστηρικτικό πλαίσιο που με τόσο ζήλο έχει ξηλώσει η κυβέρνηση. Το προσωπικό του προγράμματος ΚΟΧ, το προσωπικό του Philos, το προσωπικό Οργανώσεων με εμπειρία στο χειρισμό τέτοιων καταστάσεων, είναι τα πρώτα βήματα για να επανέλθει η αξιοπρέπεια στα πολλά θύματα της αδιαφορίας», συνεχίζει και προσθέτει: «Και όσοι εργαζόμενοι έχουν απομείνει στο πεδίο, αντιμετωπίζουν καθημερινά συνθήκες γαλέρας και εξαθλίωσης και δικής τους και των διαμενόντων, χωρίς υποστήριξη».
«Ζητάμε επιτέλους από την ηγεσία του υπουργείου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να σταματήσει αυτή την αδιέξοδη πολιτική που μόνο στόχο έχει να “παρκάρει” πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο εντός των δομών χωρίς να καλύπτονται βασικές ανάγκες, για να εξυπηρετήσει το αφήγημα που εδώ και χρόνια απευθύνει στο ακροδεξιό του ακροατήριο, εντός και εκτός της ΝΔ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χρυσοχοΐδης: Το ελληνικό FBI συνέλαβε 1900 κατηγορούμενους – Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήλεγξε 6.000 ατομικά ΑΦΜ
- Τζόρτζια Μελόνι: «Δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση – Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας»
- O Ρούμπιο καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ της Αυστραλίας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι προθεσμίες που πήραν οι Κρητικοί κατηγορούμενοι από τον Ευρωπαίο Ανακριτή για απολογία
- Παύλος Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας τότε όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση
- 59χρονος οδηγός απείλησε με τσεκούρι άλλο οδηγό στην Αργυρούπολη
- Ένα πιθανό φρικιαστικό σενάριο για την Γερμανία! Η χώρα είχε μάθει αλλιώς
- Κ. Κυρανάκης: Η ATH.ENA CARD για όλα τα ΜΜΜ της Αθήνας, εύκολα και γρήγορα στο κινητό σου
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία









