στο πλαίσιο επίσημης αποστολής Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας, καταδικάζει σύσσωμη η ευρωομάδα της ΝΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Όπως αναφέρεται, «κατά τη διάρκεια του προπηλακισμού και της επίθεσης με αυγά και γιαούρτια από διαδηλωτή κατά του κ. Φρέντη Μπελέρη, υπήρξε προφανής απουσία οποιασδήποτε μορφής κρατικής προστασίας, η οποία θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την επίθεση».
Υπογραμμίζεται, δε, ότι «σύμφωνα με τα άρθρα 22 και 29 της Σύμβασης της Βιέννης, το αλβανικό κράτος, ως οικοδεσπότης της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποχρεούται να μεριμνήσει για την προστασία όλων των συμμετεχόντων της διπλωματικής αποστολής» και ότι «η έλλειψη μέτρων προστασίας αποτελεί σαφή παραβίαση των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης της Βιέννης».
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «η αλβανική κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα μετά το συμβάν σε έρευνα, αναγνώριση και σύλληψη του δράστη της επίθεσης» και ότι «σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας καλείται να εκδώσει ανακοινωθέν συγγνώμης προς τον ευρωβουλευτή κ. Φρέντη Μπελέρη για το συμβάν και την παραβίαση της διπλωματικής ασυλίας».
«Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σύσσωμη η ευρωομάδα της ΝΔ καταδικάζει την επίθεση και τονίζει ότι η έλλειψη δράσης από τις αλβανικές αρχές δεν αρμόζει σε χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και παραβιάζει κατάφωρα τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
Κύρια Θέματα

















