Στον χώρο φυτεύτηκαν 19 δέντρα διαφόρων ειδών, όπως ροβίνιες, λεύκες, μποχίνιες και ιβίσκοι, καθώς και 266 θάμνοι, όπως μυρτιές, βερβερίδες και σάλβιες, προσφέροντας έναν συνδυασμό χρωμάτων, υφών και ταξιανθιών.
«Δημιουργήσαμε έναν νέο χώρο πρασίνου στους Αμπελόκηπους. Με ενθουσιασμό τα παιδιά μαζί με τη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αθηναίων φύτευσαν πάνω από 280 φυτά διαφόρων ειδών μέσα σε μία μόνο ημέρα», δήλωσε μετά το τέλος της δράσης ο δήμαρχος Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον».
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Αποστολόπουλος, τόνισε: «Η συμμετοχή των παιδιών σε παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες είναι καθοριστική. Μέσα από αυτή τη δενδροφύτευση καλλιεργούμε τη συνείδησή τους για τη σημασία του πρασίνου, ακόμη και σε μικρούς αστικούς χώρους. Τα παιδιά αποκτούν γνώσεις για τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τη φροντίδα του πρασίνου, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν δεξιότητες συνεργασίας και συλλογικής δράσης. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κως, Κάλυμνος και Τέλενδος σε ταξιδιωτική εκπομπή της πολωνικής τηλεόρασης
- Θεσσαλονίκη: 47χρονος μπλόκαρε τη διέλευση αστικού και αντέδρασε έντονα όταν ήρθε ο “γερανός” της Τροχαίας
- Ποιό είναι το «Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» σε διάσημο πίνακα;
- Υπ. Ενέργειας: Πριν τα Χριστούγεννα η πρώτη δόση, περίπου το 60% του επιδόματος θέρμανσης
- Προσπάθεια να «τορπιλιστεί» η πολιτική Τραμπ για την Ουκρανία – Στο βάθος ο όλεθρος
- Ολλανδός ΥΠΑΜ: «Να βρούμε πιο αποδοτικό τρόπο να καταρρίπτουμε drones από το να σηκώνουμε F-35»
- Λαϊκές αγορές: Ανεστάλη η απεργία, 22 και 23 Οκτωβρίου, που είχαν εξαγγείλει παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε – Ήταν υπό την επήρεια μέθης
- Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ η 3χρονη που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από πισίνα ξενοδοχείου
- “Φωτιά” στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν: Πάνω από 10 άμαχοι νεκροί – 100 τραυματίες