“Μίλησα με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο (Γιουν Σουκ Γιολ) για τη στενή συνεργασία ανάμεσα στο NATO και την Σεούλ, την βιομηχανική συνεργασία στον τομέα της άμυνας και την διασυνδεδεμένη ασφάλεια Ευρώπης-Ατλαντικού και Ινδικού-Ειρηνικού”, σημείωσε ο Ρούτε στην ανάρτησή του στο X.
“Η αποστολή στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα για να πολεμήσουν με την Ρωσία στην Ουκρανία θα σηματοδοτούσε σημαντική κλιμάκωση”, υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να αποστείλει 10.000 στρατιώτες για να συνδράμουν την Μόσχα στον πόλεμό της στην Ουκρανία και ότι κάποιοι Βορειοκορεάτες αξιωματικοί έχουν ήδη αναπτυχθεί σε κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη.
Σύμφωνα παράλληλα με την υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα αποφάσισε να αποστείλει έως και 12.000 στρατιώτες για να βοηθήσουν την Ρωσία. Περίπου 1.500 στρατιώτες των βορειοκορεατικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται ήδη στην Ρωσία για να εγκλιματιστούν και αναμένεται σύντομα να μεταβούν στο μέτωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Ρούτε και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ότι δεν έχουν ακόμη κανένα στοιχείο για παρουσία Βορειοκορεατών στρατιωτικών στην Ουκρανία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσική παρέμβαση υπέρ της Βενεζουέλας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει στρατιωτική δύναμη στην Καραϊβική
- «Κάτι πρέπει να γίνει»! «Κεραυνοί» Τραμπ για την σφαγή χριστιανών
- Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές χτύπησαν στο κεφάλι 75χρονη γυναίκα και τη σκότωσαν – Τη βρήκε η κόρη της
- Τσιάρας: Παρέδωσε φάκελο με στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025
- Θα γίνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ; Τι απάντησε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το “μάζεμα” της ελιάς από τα ελαιόδεντρα του Δήμου
- Στοιχεία – σοκ από τη Γαλλία: 107 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους το 2024, αύξηση 11%
- Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές των σχολών της ΔΥΠΑ
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					