Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι αποκάλυψε το περίφημο… «Σχέδιο Νίκης»
Ο de facto πρόεδρος παρουσίασε το σχέδιο πέντε βημάτων του στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας! Το σχέδιο περιλαμβάνει τρεις μυστικές προσθήκες.
«Εάν το σχέδιο υποστηριχθεί, μπορούμε να τελειώσουμε τον πόλεμο το αργότερο τον επόμενο χρόνο», είπε ο Ζελένσκι στο κοινοβούλιο.
Τα πέντε βήματα:
- Η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει μια πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Το Κίεβο υπέβαλε την αίτησή του για ένταξη τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη σαφές μήνυμα από την Δυτική Συμμαχία,
- Συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος. (σ.σ. Ωστόσο, η Ουκρανία έχει χάσει ήδη de facto εδάφη)
- Ένα πακέτο μη πυρηνικής αποτροπής πρόκειται να αναπτυχθεί, αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν επί του παρόντος… μυστικές. Όταν παρουσιαστεί στην Ρωσία, το μέτρο αυτό αναμένεται να φέρει τη Μόσχα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λένε.
- Ένα… εμπιστευτικό οικονομικό σχέδιο που περιλαμβάνει την ΕΕ και τις ΗΠΑ στοχεύει να αξιοποιήσει το οικονομικό δυναμικό της Ουκρανίας, οδηγώντας κατά κάποιο τρόπο σε «ειρήνη μέσω οικονομικής ισχύος» (σ.σ. Εδώ πραγματικά δεν καταλαβαίνει κανείς τι εννοεί ο Ζελένσκι, δεδομένου ότι η Ουκρανία έχει διαλυθεί και αφαιμαχθεί οικονομικά). Αυτό που φέρεται να πραγματεύεται το τέταρτο βήμα είναι η χρήση των φυσικών πόρων από την Ουκρανία, όπως το ουράνιο, το τιτάνιο και το λίθιο. Η Ουκρανία προσφέρει ειδική συμφωνία για από κοινού επενδύσεις και χρήση αυτών των πόρων με την ΕΕ και τις ΗΠΑ (σ.σ. χρήση ή παράδοση).
- Ο στρατός της Ουκρανίας θα χρησιμοποιηθεί ως ευρωπαϊκό αμυντικό απόσπασμα του ΝΑΤΟ, δυνητικά αντικαθιστώντας τα αμερικανικά στρατεύματα. Το Κίεβο διαθέτει μια μεγάλη και έμπειρη στρατιωτική δύναμη που θα πρέπει να ενισχύσει το ΝΑΤΟ, όπως αναφέρθηκε (σ.σ. Για αυτό οι αρχές του Ζελένσκι σπεύδουν πλέον σε συναυλίες και εστιατόρια για να στρατολογήσουν με την βία Ουκρανούς;).
“Το τελευταίο «ειρηνευτικό σχέδιο» του Ζελένσκι απηχεί τη στρατηγική της Ουάσιγκτον να πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό”, αρκέστηκε να πει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το γεγονός!
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ANP
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









