Το σχέδιο δράσης για την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και τα κόκκινα αγροτικά δάνεια συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).
Ο υπουργός στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την εξυγίανση του Οργανισμού Πληρωμών, ο οποίος έχει ως στόχο τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την ομαλή ροή στην καταβολή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων.
Αναφορικά με τα κόκκινα αγροτικά δάνεια, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως «έχουμε μπροστά μας μία τεράστια ευκαιρία να κλείσει ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν».
Όπως τόνισε, εντός του επόμενου διαστήματος θα έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.
Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι η στήριξη του αγροτικού κλάδου με μία συνολική στρατηγική, η οποία θα άρει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.
Τέλος, ο κ. Τσιάρας ζήτησε από την ΕΘΕΑΣ να συνεισφέρει με εποικοδομητικό τρόπο στην επίλυση των συνολικών ζητημάτων με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρωτογενής τομέας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Τραμπ για Ιράν: «Έχει ήδη κατασκευάσει πυραύλους που μπορούν να απειλήσουν την Ευρώπη και τις βάσεις μας»
- Μόνο στη Ρωσία: Πώς βγαίνουν να καπνίσουν έξω στην παγωνιά οι Ρώσοι; ΒΙΝΤΕΟ
- Παναμέζοι μαθαίνουν ελληνικά στο μοναδικό ελληνικό σχολείο της Λατινικής Αμερικής! vid
- Μάρτυρας στη δίκη για τον Σήφη Βαλυράκη: “Οι κατηγορούμενοι είχαν το σκάφος στο λιμάνι εκείνο το πρωί”
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Φεβρουαρίου
- Κοινή δήλωση Ελλάδας, ΗΠΑ και 11 κρατών: Έτσι θα πληρώνουμε… πολύ ακριβότερο φυσικό αέριο
- Εδώ και τέσσερα χρόνια αυτό που κάνει η Ρωσία δεν είναι μόνο να πολεμά στην Ουκρανία
- Ένας νεκρός μετά από έκρηξη σε κτήριο έξω από τη Βερόνα – Πιθανή αιτία η διαρροή φυσικού αερίου
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου









