Έκρηξη ακούστηκε στη διάρκεια της νύχτας σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Δανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Κοπεγχάγης, πέντε ημέρες ύστερα από επίθεση που είχε στόχο το κτίριο της διπλωματικής αποστολής.
«Φυσικά εξετάζουμε για να δούμε εάν θα μπορούσε να έχει σχέση με το περιστατικό που συνέβη στην πρεσβεία του Ισραήλ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Τρίνε Μόλερ, επιθεωρήτρια στην αστυνομία της Κοπεγχάγης.
«Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι ισχύει αυτό», πρόσθεσε η ίδια.
Εικόνες στον τοπικό Τύπο δείχνουν ίχνη της έκρηξης μπροστά από κτίριο με κατοικίες σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ισραηλινή πρεσβεία.
Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Οκτωβρίου, σημειώθηκαν εκρήξεις πολύ κοντά στην ίδια πρεσβεία, που πιθανόν προκλήθηκαν από τη ρίψη χειροβομβίδων, εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τις αρχές, δύο νεαροί Σουηδοί, ηλικίας 16 και 19 ετών, θεωρούνται ύποπτοι ότι μετέφεραν πέντε χειροβομβίδες και ότι εκτόξευσαν δύο οι οποίες έπεσαν σε στέγη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το κτίριο της πρεσβείας. Την περασμένη Πέμπτη, τέθηκαν υπό κράτηση από δικαστή για 27 ημέρες.
Στη Σουηδία, η ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη έγινε την Τρίτη στόχος πυρών χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.
Η σουηδική υπηρεσία Πληροφοριών δεν έχει αποκλείσει την ανάμιξη του Ιράν σε αυτά τα δύο περιστατικά.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σουηδική σελίδα αναδεικνύει ένα ελληνικό νησί στους τοπ προορισμούς για το 2026
- “Δεν μπορώ να περιγράψω τι είδα”: Η ανακούφιση του “ΆρτεμιςΙΙ” μετά την 40λεπτη διακοπή ρεύματος – ΒΙΝΤΕΟ
- ΟΗΕ για Κούβα: «Προσωρινή ανακούφιση το ρωσικό πετρέλαιο»
- Ιάπωνες θέλουν να φτιάξουν «ηλιακό δακτύλιο» γύρω από τη Σελήνη για ατελείωτη ενέργεια στη Γη
- Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεδριάζει η επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας των «11» βουλευτών
- To τηλεφώνημα του Τραμπ στους αστροναύτες του Artemis II και η…κωμική στιγμή, vid
- Το Κίεβο προτείνει στη Μόσχα παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών
- Η Σαουδική Αραβία ανέφερε πως αναχαίτισε 7 βαλλιστικούς πυραύλους
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε νέο «κύμα» αεροπορικών βομβαρδισμών στο Ιράν
- Fuel Pass: Με βάση τον ΑΦΜ οι αιτήσεις, μετά το «μπλακ άουτ» στα συστήματα









