Σήμερα, το 95% των διακανονισμών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας πραγματοποιούνται χωρίς τη συμμετοχή νομισμάτων τρίτων χωρών, όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κίνα Igor Morgulov σε συνέντευξή του!
«Όσον αφορά το πρόβλημα των διακανονισμών, ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα πραγματοποιούνται ήδη κατά 95% σε ρούβλια και γιουάν, δηλαδή χωρίς την συμμετοχή νομισμάτων τρίτων χωρών», είπε ο Morgulov.
Το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αυξήθηκε κατά 26,3% στα 240,11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, είχαν θέσει στο παρελθόν στόχο να διπλασιάσουν το εμπόριο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως το 2018 σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, αριθμός που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2023.
Στόχος της ισχυρής αυτής συμμαχία είναι η απεξάρτηση από το δολάριο!
Σημειώνεται πως, σε αυτό το πλαίσιο τα κράτη-μέλη των BRICS που πολλαπλασιάζονται συνεχώς θα έχουν δικό τους σύστημα πληρωμών!
Η Ρωσία, μαζί με τις χώρες BRICS, εργάζεται για την δημιουργία του δικού της συστήματος πληρωμών, είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν (ΕΔΩ).
«Σε συνεργασία με τις χώρες BRICS, εργαζόμαστε για τη δημιουργία του δικού μας συστήματος πληρωμών και διακανονισμού, το οποίο θα δημιουργήσει συνθήκες για την αποτελεσματική και ανεξάρτητη εξυπηρέτηση όλου του εξωτερικού εμπορίου», είχε δηλώσει ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του διεθνούς φόρουμ Russian Energy Week.
Κοινός γνώμονας θα είναι η αποδολαριοποίηση (και άρα η περαιτέρω αποδυνάμωση της Δύσης) και η ταυτόχρονη ενίσχυση των εθνικών νομισμάτων!
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χωρίς τέλος οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη – 32 άτομα αποβιβάστηκαν στα νότια παράλια
- Το ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ ξανάρχισε μερικώς την φόρτωση πετρελαίου
- Νέος ΚΟΚ: Πάνω από 14.000 έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική το τριήμερο 12 έως 15 Σεπτεμβρίου
- Λόγια από την Φινλανδία αμφισβητούν το αφήγημα του ΝΑΤΟ που οδηγεί την Ευρώπη σε πόλεμο
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
- Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βασίλη Σπανούλη
- Κικίλιας για μεταναστευτικό: «Καθημερινή μάχη των λιμενικών στα θαλάσσια σύνορά μας»
- Oreshnik: Μία ρωσική… υπενθύμιση στους Δυτικούς που θέλουν πόλεμο, video
- Συγχαρητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή
- Κόντεψε να… αυτοπυρποληθεί για τις ανάγκες «βίντεο κλιπ», video
Κύρια Θέματα

















