Η Ρωσία, μαζί με τις χώρες BRICS, εργάζεται για τη δημιουργία του δικού της συστήματος πληρωμών, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Σε συνεργασία με τις χώρες BRICS, εργαζόμαστε για τη δημιουργία του δικού μας συστήματος πληρωμών και διακανονισμού, το οποίο θα δημιουργήσει συνθήκες για την αποτελεσματική και ανεξάρτητη εξυπηρέτηση όλου του εξωτερικού εμπορίου», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του διεθνούς φόρουμ Russian Energy Week.
Ο «Τσαρ Βλαντ» εξήγησε ότι η Συμμαχία των BRICS βλέπει την αποστολή της στον συνδυασμό του οικονομικού δυναμικού και στη δημιουργία ενός χώρου για αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των χωρών.
Κοινός γνώμονας θα είναι η αποδολαριοποίηση (και άρα η περαιτέρω αποδυνάμωση της Δύσης) και η ταυτόχρονη ενίσχυση των εθνικών νομισμάτων!
«Η BRICS, με τη Ρωσία να προεδρεύει του οργανισμού φέτος, βλέπει την αποστολή της να συνδυάζει το οικονομικό δυναμικό και να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους όσους ενδιαφέρονται για αρμονική, αμοιβαία επωφελή συνεργασία».
Μόνο φέτος στη Συμμαχία BRICS μαζί με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, εντάχθηκαν οι Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία, ενώ τον Οκτώβριο δεν αποκλείεται μέρος της να είναι πλέον και η Τουρκία:
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οδηγίες για την κακοκαιρία που θα πλήξει μέρος της χώρας το επόμενο τριήμερο
- Το χάος στα αεροδρόμια συνεχίζεται στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται πτήσεις λόγω Shutdown
- Πιερρακάκης: Ο κάθετος διάδρομος φυσικού αερίου, που συνδέει την Ελλάδα με την Ουκρανία, αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας
- Σερβία: Άνοιξε ο δρόμο για τους ουρανοξύστες του γαμπρού του Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι κατηγορούμενοι προστίθενται στη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση που στόχευε επιδοτήσεις
- Ζαχάροβα σε Δυτικούς: «Δεν τολμάτε να μιλήσετε με τους πολίτες σας»
- Συντριβή ελικοπτέρου με νεκρούς και τραυματίες στη Ρωσία – ΒΙΝΤΕΟ
- Παλαιστίνη: Δύο έφηβοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη
- Κομισιόν: Οι εισβολές drones στον εναέριο χώρο της ΕΕ, αποτελούν μέρος του υβριδικού πολέμου κατά της Ευρώπης
- «Δεν θα υποκύψουμε», λέει ο Ιρανός πρόεδρος









