«Η πολιτική έχει σημασία, γιατί η δημοκρατία έχει σημασία και τα δικαιώματα και η προκοπή έχουν σημασία, γι’ αυτό και θέλω να αναλάβω την ευθύνη, γιατί κατανοώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή απάντηση για τον πολίτη».
Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ανέφερε ότι καλεί και νέους δημιουργικούς ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «το γυαλί θα κολλήσει, όχι μόνο αν το θέλουνε κάποιοι που βρίσκονται ήδη σε μία ένταση μεταξύ τους, αλλά αν το θέλει και η κοινωνία». Σχολίασε ότι «το γυαλί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κολλήσει με συσχετισμούς ομάδων» και πως εκείνος θέλει να πει στους πολίτες ότι «χρειαζόμαστε μια προοδευτική αντιπολίτευση», γιατί «η Ελλάδα βρίσκεται σε ανασφάλεια». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το αίτημα της κοινωνίας να υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για την αντιπολίτευση θα βρει τους διαδρόμους για να έχουμε και μεταξύ μας λύσεις» και πως ο ίδιος σέβεται όλους τους συντρόφους και μιλά με ενωτικό λόγο.
Ερωτηθείς «αν ο Κασσελάκης θα έχει ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ του Φάμελλου», τόνισε ότι «δεν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ του Φάμελλου» και ότι «δεν μπορεί σε ένα προοδευτικό κόμμα να θεωρούμε εξουσία τον πρόεδρο». «Όταν καλούμε και άλλους πολίτες για μια προοδευτική επανεκκίνηση είναι δυνατόν να στερούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις που ήδη έχει; Χρειάζονται όλοι. Δεν θα υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Είμαι ήδη ενωτικός. Αυτή είναι η απόψή μου για την πολιτική», ανέφερε ο κ. Φάμελλος. Σχετικά με το τι θα γίνει αν εκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης, απάντησε ότι «δεν υπάρχουν ξένοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι, ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».
Για το ενδεχόμενο να τεθεί στο Συνέδριο πρόταση ακύρωσης της μομφής, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «μια τέτοια συζήτηση θα προσβάλλει ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα». Ειδικότερα, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να έχουν ξεκινήσει οι υποψηφιότητες και να απαξιωθούμε ακόμα περισσότερο στην κοινωνία. Πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις που έχουν παρθεί». Τόνισε ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση εκτός της απόφασης που έχει ληφθεί για προσφυγή στα μέλη «είναι σαν να μην εμπιστευόμαστε τα μέλη».
Επίσης, ο κ. Φάμελλος δήλωσε υπερήφανος που συμμετείχε στην κυβέρνηση Τσίπρα. «Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, δαχτυλίδια και εξουσίες άλλου είδους. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο της Ελλάδας και της Ευρώπης» κατέληξε στη συνέντευξή του.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο