Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των δράσεων που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών της, προχωρά στη λειτουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί που θέλουν να προγραμματίσουν τη θεωρητική και πρακτική τους εξέταση, καθώς και όσοι νυν οδηγοί επιθυμούν να προβούν σε επέκταση διπλώματος, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως συνέβαινε έως τώρα.
Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται σε οποιαδήποτε από τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής, είτε οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εισέρχονται από το κινητό τηλέφωνο (smart phone), το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://drivingexams.attica.gov.gr και να επιλέγουν την ημέρα και ώρα της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης οδήγησης που επιθυμούν.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας αναφέρει ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής κάνει σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί. Με την νέα πλατφόρμα ψηφιακού προγραμματισμού εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς, εξαλείφουμε την ταλαιπωρία των πολιτών, βελτιώνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και καταπολεμάμε τα φαινόμενα διαφθοράς».
Και προσθέτει: «Η διαφάνεια και η αξιοπιστία αποτελούν βασικές προτεραιότητές μας. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες του λεκανοπεδίου, εξαλείφοντας τα όποια φαινόμενα διαπλοκής. Πλέον, οι υποψήφιοι οδηγοί και οι εκπαιδευτές τους θα μπορούν να προγραμματίσουν τις εξετάσεις τους εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας και πολύπλοκων διαδικασιών. Η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει συνεχώς σύγχρονες, φιλικές και αξιόπιστες λύσεις».
Η εφαρμογή «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών» αναπτύχθηκε μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με τη συνδρομή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.
Από τις 20 Σεπτεμβρίου που ενημερώθηκαν οι σχολές οδηγών για την επικείμενη λειτουργία της πλατφόρμας, έχουν καταχωρηθεί πάνω από 700 κέντρα εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων παρακολούθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο. Τα δε αιτήματα για ραντεβού εξέτασης υποψηφίων οδηγών θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης ξεπερνούν ήδη τις 4.700.
Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει πως το 62,2% των ραντεβού που κλείστηκαν από τις σχολές οδηγών αφορά θεωρητικές εξετάσεις και το 37,8% πρακτικές εξετάσεις. Τέλος, αναφορικά με τις περιοχές πραγματοποίησης των εξετάσεων, η πλειοψηφία αφορά τον Κεντρικό και Δυτικό Τομέα Αθηνών και ακολουθούν κατά σειρά ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική και η Δυτική Αττική.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτόν ονόμασε ο Τραμπ πρεσβευτή στο Ελ Σαλβαδόρ
- Ποιά η μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ εν μέσω «οικονομικού στραγγαλισμού»
- Οι Rolling Stones ακυρώνουν τα σχέδια για περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη το 2026
- «Ήρθε η ώρα να εξεταστεί μια γυναίκα για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ»
- Σαν σήμερα 17 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ο Τραμπ επέκτεινε την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ στους πολίτες ακόμη 7 χωρών
- ΗΠΑ: Δεν γίνεται να ενταχθεί η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 όσο έχει τους ρωσικούς S-400
- Ποιά είναι τα 6 μέτρα για το στεγαστικό που ανακοινώθηκαν από τη Βουλή
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Δεκεμβρίου
- Εντείνει την οικονομική πίεση στην Βενεζουέλα ο Τραμπ – Τι έβαλε στο στόχαστρο
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΠΙΤΙΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ









