Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται αύριο 1η Ιουνίου και θα έχει ισχύ από την Δευτέρα 4 Ιουνίου, το νέο όριο για την ανάληψη μετρητών θα διαμορφωθεί σε 5.000 ευρώ από 2.300 ευρώ σήμερα.
Τα 5.000 ευρώ αφορούν στη τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών ανά φυσικό πρόσωπο και ανά λογαριασμό, ενώ το όριο των 5.000 ευρώ θα αφορά και στα μετρητά που θα μπορεί να βγάζει φυσικό πρόσωπο στο εξωτερικό.
Για τις επιχειρήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται πλήρης απελευθέρωση των εσόδων τους που προέρχονται από το εξωτερικό, καθώς και διπλασιασμός των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες, χωρίς την προϋπόθεση της προηγούμενης ιστορικότητας, από τις 20.000 στις 40.000 ευρώ ανά πελάτη ανά ημέρα.
Η πλήρης απελευθέρωση των εσόδων από το εξωτερικό, τα οποία θα μπορούν να ξαναβγαίνουν στο ακέραιο οποτεδήποτε εκτός Ελλάδος, αφορούν εισπράξεις – εμβάσματα από το εξωτερικό, έσοδα από πληρωμές με κάρτες εκδόσεως εξωτερικού (π.χ. έμπορος ο οποίος πιστώνεται από πελάτη για αγορά του τελευταίου με κάρτα εκδόσεως εξωτερικού), αλλά και τη θεματοφυλακή τίτλων που θα μπορεί να βγαίνει εκτός Ελλάδος.
Η περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών κρίνεται απαραίτητη από την κυβέρνηση για την ενίσχυση του πολύ θετικού κλίματος που διαμορφώθηκε μετά το αποτέλεσμα των stress tests των ελληνικών τραπεζών αλλά και ενόψει της ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης και της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κανονικά θα διεξαχθούν τελικά οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν
- Ο κανόνας των 30 δευτερολέπτων για να ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν χρειάζεστε
- Η viral πρωτεϊνική pizza χωρίς αλεύρι που θα λατρέψετε
- Artemis II: Έγγραφο της NASA αποκαλύπτει ότι μετέθεσε την εκτόξευση της αποστολής για Μάρτιο
- Σ. Βολουδάκη (υφυπουργός Μετανάστευσης): Το λιμενικό, πολλές φορές, λειτουργεί σε συνθήκες πολέμου
- Συρία: Αμερικανικά πλήγματα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
- Προβληματισμός στην Μόσχα! Οι ΗΠΑ δεν απαντούν για τα πυρηνικά όπλα
- Νέα κακοκαιρία σαρώνει την Ισπανία: «Ακραίος» ο κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών στην Ανδαλουσία, vid
- Το Ινστιτούτο Νόμπελ ζητά “εξηγήσεις” από τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
- 6 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά πιέζονται από την ακρίβεια – Ο μισθός τελειώνει… στις 18 του μήνα









