Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη αναμένονταν το απόγευμα στην Πορτογαλία, δύο από την Ισπανία και δύο από τη Γαλλία, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Περίπου 2.300 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να θέσουν υπό έλεγχο 26 ενεργές εστίες, ενώ η χώρα έχει κηρυχθεί σε “κατάσταση συναγερμού” εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν.
Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια κάηκαν στα περίχωρα της πόλης Αλμπεργκαρία-α-Βέλια, στην περιφέρεια Αβέιρο (βορειοδυτικά) όπου 800 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε τρεις αυτοκινητοδρόμους, ενώ οι αρχές εκκένωσαν κοινότητες για προληπτικούς λόγους.
Η Πορτογαλία είχε βιώσει φέτος ένα σχετικά ήρεμο καλοκαίρι, σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές. Μέχρι το τέλος Αυγούστου είχαν καεί 103.000 στρέμματα, έκταση που αντιστοιχεί στο 1/3 της περυσινής και είναι επτά φορές μικρότερη από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών.
Μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2017, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, η χώρα δεκαπλασίασε τις επενδύσεις της στον τομέα της πρόληψης και διπλασίασε τον προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
Κύρια Θέματα

















